Drie topanalisten snoeihard voor Stanciu, maar die barst van zelfvertrouwen: "Zijn béter dan Club en Gent"

EPA
"Brugge? Brussel is een mooiere stad. AA Gent? Goeie ploeg, maar wij zijn beter." Aan het zelfvertrouwen van Nicolae Stanciu (23) zal het niet liggen. "Anderlecht is dé titelfavoriet." Ontploft de Roemeen straks in play-off 1? Onze drie topanalisten die aan tafel schoven voor een pittig debat rond de ontknoping van onze competitie zijn alvast niet mals voor de man van 10 miljoen euro en dat is nog zacht uitgedrukt. Jan Mulder: "Ik geloof niet in Stanciu. Zelfs niet op lange termijn."

Met ex-club Steaua Boekarest kroonde Stanciu zich al twee keer tot landskampioen. "Maar toen was het feest bescheiden - het duurde niet langer dan een dag. Prijzen bij Steaua waren doodnormaal. Voor de meer ervaren spelers was het zelfs bijna een gewoonte geworden. Bij Anderlecht zou het anders zijn. (zoekt zijn woorden) Specialer, ja. De wil om het te halen is enorm. Ook bij de achterban. Dat is logisch. (fijntjes) Maar we hebben ze nog niet ontgoocheld, denk ik."

Tegelijk beseft Stanciu dat de beslissing pas de komende weken valt. Alles staat of valt met de uitkomst van de play-offs. "Ik heb vertrouwen", snuift Stanciu. "Club en AA Gent - tijdens de onderlinge confrontaties heeft dat team indruk op me gemaakt - worden de grootste uitdagers, maar wij zijn dé titelfavoriet. We hebben die status zelf afgedwongen. Wij zijn béter dan Club Brugge en AA Gent. Of Anderlecht de beste Stanciu nodig zal hebben? (lacht) Iederéén zal top moeten zijn. Bij mij is er nog marge. Ik heb niet het idee dat ik op mijn topniveau zit. Maar ik ben wel sterk."

Onze columnist en topanalist Jan Mulder is in het grote play-off 1-debat echter scherp voor de miljoenentransfer van Anderlecht: "Als hij vrijdag tegen Zulte Waregem een bal schitterend in de kruising jaagt, zegt het niets meer. We weten al dat het met hem net niet wordt. "Ik geloof niet in Stanciu. Zelfs niet op lange termijn."

Het volledige interview met Nicolae Stanciu én hoe Jan Mulder, Marc Degryse en Aad de Mos de dure vogel van Anderlecht fileren, ontdekt u op HLN SPORT PLUS, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor slechts 1 euro!

Photo News
AFP
Photo News