Doelpunt Vanaken volstaat voor Brugse winst in Moeskroen

Photo News
Excel Moeskroen
MOU
Excel Moeskroen MOU
0
1
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Club Brugge heeft Moeskroen een eerste thuisnederlaag toegediend. Hans Vanaken tekende voor rust voor de enige treffer: 0-1. Een nieuwe clean sheet voor Simon Mignolet.

Vooraf scoorde Hans Vanaken nog nooit tegen Moeskroen in de Jupiler Pro League. De Limburger trof daarnaast tegen álle andere eersteklassers raak. Wel: vandaag veegde de Gouden Schoen z’n ‘blinde vlek’ weg. In de veertigste minuut knalde hij een voorzet van Krépin Diatta op fraaie wijze tegen de touwen.

Voordien had Club Brugge het niet onder de markt tegen de Henegouwers. Te veel slordigheden, waardoor blauw-zwart nauwelijks doelgevaar kon creëren. Diatta kwam wel dicht bij de 0-1, maar Jean Butez redde het afgeweken schot van de 20-jarige Senegalees.

Na de pauze liet Siebe Schrijvers de netten trillen, maar het feestje ging wegens buitenspel niet door. Vervolgens werd diezelfde Schrijvers naar de kant gehaald voor Percy Tau. De Zuid-Afrikaan toonde zich meteen en zette Dennis alleen voor doel, maar die laatste geraakte niet voorbij Butez.

Vijf minuten voor affluiten kwam Moeskroen héél dicht bij de gelijkmaker. Jonah Osabutey knikte een grote kopkans in de armen van Simon Mignolet. Opluchting bij blauw-zwart. In de slotfase werd een doelpunt van Diatta afgekeurd, maar de drie punten waren een feit. De volgende horde van Club: PSG, dinsdag op Jan Breydel.

BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Christiaens

  FCB was echt rommelig, sommige stonden op een ijsbaan, vallen en opstaan, 't was een slechte wedstrijd amen en uit.

 • peter Frederix

  Club heeft bij al zijn winnende wedstrijden al de VAR aan het werk gehad en telkens in hun voordeel en dus in het nadeel van de clubs. Bij deze wedstrijd was het niet anders door de fout die werd gemaakt waar ze door in balbezit kwamen en dan konden scoren. Ze zullen op het einde van het seizoen dus de VAR kampioen genoemd worden want zonder hadden ze dus al veel punten minder.En nee ik ben geen Moeskroen supporter bij verre niet.

 • rik cappelle

  O wat waren onze spitsen weer in grote doen vanavond ! Vroeg of laat gaat dit ons toch zuur op breken en ik denk eerlijk gezegd eerder vroeg.

 • Romain Nolf

  Verdiend gewonnen , maar jammer dat Moeskroen niet durfde !

 • Brent Van Renterghem

  Voorspelbare simpele zege, meer moet dat niet zijn...