Dit weekend geen matchen op Play Sports: nog geen akkoord tussen Telenet en Eleven Sports

Guillaume Collard, CEO van Eleven Sports
BELGA Guillaume Collard, CEO van Eleven Sports
Telenet heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken met Eleven Sports voor het uitzenden van de Jupiler Pro League. Om die reden zal het vanaf volgende week dinsdag 11 augustus een korting toekennen van 10 euro per maand op alle huidige en nieuwe Play Sports-abonnementen zolang er geen overeenkomst bereikt wordt. Ondertussen blijven de onderhandelingen met Eleven wel doorlopen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Telenet en Eleven Sports zijn nog steeds in onderhandeling over de uitzendrechten van het Belgische voetbal voor de komende vijf jaar. Met Orange en Proximus vond Eleven wel al een akkoord. Telenet gaf vrijdag aan ernaar te streven zijn abonnees Belgisch voetbal aan te bieden vanaf de start van het seizoen maar kwam nog niet tot een akkoord met de rechtenhouder. Daarom kent Telenet, zolang er geen overeenkomst is, een korting van 10 euro per maand toe op Play Sports. Hiermee vergoedt de operator de prijs die Eleven vraagt voor zijn streamingdienst met Belgisch voetbal.

“We vinden het erg jammer dat we onze klanten geen Belgisch voetbal kunnen aanbieden bij de start van het nieuwe seizoen”, legt Jeroen Bronselaer, verantwoordelijke voor residentiële marketing bij Telenet, uit. “We beseffen hoe belangrijk voetbal en hun favoriete club zijn voor veel van onze abonnees, zeker in tijden waarin we niet naar het stadion kunnen. We willen ver gaan om de supporters Belgisch voetbal aan te bieden, maar mogen een marktconforme prijs voor de uitzendrechten ook niet uit het oog verliezen. Momenteel komen we helaas niet tot een redelijk akkoord met de rechtenhouder. We blijven onderhandelen met Eleven Sports om tot een vergelijk te komen. Tot het zover is, willen we voor onze klanten de prijs van het streamingabonnement bij Eleven betalen. Dat doen we door een korting van €10 per maand op Play Sports aan te bieden.”

Daarnaast biedt Telenet vanaf zaterdag de mogelijkheid om een Chromecast-toestel aan te kopen voor 25 euro, een korting van 35% op de standaardprijs. De promotie geldt voor de huidige Play Sports-klanten en alle klanten die eerder in 2020 een abonnement hadden op Play Sports. Zo kunnen klanten die zich abonneren op de streamingdienst van Eleven Sports met Belgisch voetbal, toch ook kijken op het grote scherm.

Bewijs dat jij de grootste voetbalkenner bent en speel mee met de Gouden 11

Lees ook: VRT, VTM en Vier niet happig op wedstrijdverslagen Jupiler Pro League, samenvattingen op YouTube of Facebook dan maar?

Deze stemmen hoor je (voorlopig) niet op Play Sports.
BELGA Deze stemmen hoor je (voorlopig) niet op Play Sports.67 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • bob jansens

  de houding van Telenet doet mij meer en meer denken aan Nokia: "we are market leader and we know best what our customers want"... als de klanten weggaan omdat je niet weet wat de klanten willen kan het snel bergaf gaan. Dat Telenet geen voetbal uitzendt deze week heeft alles te maken met arrogantie. Zelfs al ben je het niet eens met de opgelegde voorwaarden, dan zorg je tenminste voor een tijdelijke overeenkomst zodat je je klanten niet in de kou laat staan.

 • Danny Buyse

  @Frits, met HDMI kabel kan je ook. Bij mij heb ik nog een extra probleem. Geen visa, Mastercard en PayPal die je nodig hebt bij Eleven. Ook niet van de slimsten anders hadden ze nog veel meer klanten.

 • Frits Vandenberge

  @ Jerome Haes. Klopt niet wat u zegt. Eleven kan je vanuit je PC of smartphone perfect chromecasten naar je TV. Werkt prima. Net geprobeerd.

 • Frits Vandenberge

  @ Gaby Stevens: 10,99 € voor de JPL.

 • JAN CEUPPENS

  Een heel artikel om dan te eindigen dat je een Chromecast toestel kan kopen als je toch al wil kijken. Daar draait het dan uiteindelijk om! En zo worden wij altijd bij de neus genomen.