Dit was de voorstelling van Vanderhaeghe bij AA Gent: "Ik kan me enorm vinden in filosofie van de club"

belga
Het is nu ook officieel. Yves Vanderhaeghe werd om 16u15 voorgesteld als nieuwe coach van AA Gent. Op het oefencomplex in Oostakker zei de kersvers coach van de Buffalo's "heel fier" te zijn op zijn nieuwe uitdaging.
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

live

Twitter borduurt verder op het nieuws van Vanderhaeghe als T1

Persconferentie afgelopen
Inmiddels is de persconferentie afgelopen. Vragen mochten er aan de kersvers coach van AA Gent niet worden gesteld. Vanderhaeghe zal zo dadelijk kennis maken met de spelersgroep.


"Snelheid naast het veld ook belangrijk"
"We wilden zo snel mogelijk een nieuwe coach. Na overleg en toen bleek dat Yves Vanderhaeghe aan quasi al onze criteria voldeed, hebben we dan ook de gesprekken geopend. In het voetbal is de snelheid naast het veld ook belangrijk."


"Ik ben er gerust op"
De Witte: "We hebben alle elementen grondig bekeken bij het aanstellen van de nieuwe coach. Ik ben er dan ook gerust op. We volgden ook enkele pistes in het buitenland. We zijn er echter zeker van dat dit voor ons de beste beslissing is."

"Ik denk dat we snel de hand van de meester zullen zien", vervolgde De Witte. "Hij zal zijn eigen accenten leggen. Als oud-voorzitter van de Pro League was het ook belangrijk voor mij dat we een trainer hebben genomen die vrij was. Er waren geen bizarre toeren nodig."


"Yves zal zijn eigen verhaal schrijven"
De Witte: "Dat Yves Vanderhaeghe nu in de voetsporen van Vanhaezebrouck treedt, heeft hij al bij KV Kortrijk gedaan. Maar we willen een hoofdstuk afsluiten en niet meer kijken naar het verleden. We beginnen nu aan een nieuw hoofdstuk met een coach waarin ik écht geloof. Yves zal hier zijn eigen verhaal schrijven."

Wijzigingen binnen de staf?
De Witte: "Over de aanvulling van de staf is er nog onzekerheid. Daarover zullen we nog praten met Yves. Het is mogelijk dat er enkele wijzigingen volgen, maar de kans is er ook dat het blijft zoals het is."

Vanderhaeghe: "Zonet heb ik met de staf gesproken. Dat eerste contact was goed. Ik heb mijn vertrouwen in hen uitgesproken. Het is aan hen om te beslissen of ze hierin meegaan."


Contract tot eind juni 2019
Yves Vanderhaeghe tekent bij AA Gent een contract tot 30 juni 2019.
"Beter zo'n contract dan geen contract. Ik moet niet bang zijn om dit team te leiden. Met clubs met mindere budgetten ben ik erin geslaagd om Play-off I te behalen."

"Yves is geweldige motivator"
Michel Louwagie: "Yves Vanderhaeghe is een heel goede ‘people manager’. Hij is iemand met veel mensenkennis. Ik las eerder al dat Yves een geweldige motivator is en dat heeft de keuze voor hem nog meer versterkt."

"Hij beschikt ook over veel emotionele intelligentie. Die elementen zijn nodig om een groep met veel culturen en nationaliteiten te leiden", vult manager Michel Louwagie aan. "Ook als speler hebben we Yves gevolgd. Toen hij 23-24 jaar was, hebben we hem trachten binnen te halen. Hij was niet een klasbak zoals Enzo Scifo. Uiteindelijk schopte hij het nog tot bij Anderlecht en werd hij international. Dat getuigt van vechtlust en discipline. Ook dat zal nodig zijn wanneer hij voor onze groep staat. En hij heeft op dat vlak tevens een voorbeeldfunctie."


"Mooie dingen laten zien"
Vanderhaeghe: "Er is voldoende kwaliteit binnen deze groep. Maar het is belangrijk dat we snel beginnen met matchen te winnen. De neuzen moeten in dezelfde richting wijzen. We kunnen nog mooie dingen laten zien. We rekenen ook op de supporters, van wie we de steun absoluut nodig hebben."

"Mijn mond viel open bij het zien van jeugdcomplex"
Yves Vanderhaeghe: Ik ben heel fier om coach te zijn van AA Gent. Ik wil de club dan ook bedanken voor het vertrouwen. Bij KV Kortrijk en KV Oostende heb ik drie seizoenen na elkaar Play-off I behaald. Dit is een kans bij een absolute topclub. Ik voel me echt klaar voor deze uitdaging. Ik kan me ook enorm vinden achter filosofie van Gent. Als je ziet wat ze verwezenlijk hebben, zowel sportief als extra-sportief. Mijn mond viel open toen ik het jeugdcomplex zag."

"Hebben ook naar buitenland gekeken"
De Witte: "We zochten een trainer die vrij was, niet iemand die nog onder contract lag. We hebben de onderhandelingen dus op een vrije manier kunnen voeren. We hebben ook in het buitenland gekeken, maar ik ben overtuigd dat we de beste keuze gemaakt hebben.”

photo_news

"Vanderhaeghe volgt de filosofie"
De Witte: "We zochten iemand die mee wil gaan in het project van AA Gent. De klik was er, dat is uit onze gesprekken gebleken. Yves Vanderhaeghe volgt de filosofie van de club. Hij staat voor fris en attractief voetbal."


"Met veel energie en enthousiasme melden we nieuwe coach"
Ivan De Witte: “Het is bijna week op week dat we mekaar ontmoeten. In verschillende omstandigheden weliswaar. Wij hebben de persconferentie georganiseerd om de nieuwe coach te voor te stellen. Vandaag melden we met heel veel energie en enthousiasme dat we een nieuwe coach gevonden hebben.

"We zochten een veertiger en iemand die staat voor aanvallend voetbal. Daarnaast moest de nieuwe coach meegaan in het project van AA Gent. Het heeft ook meegespeeld dat Yves bij KV Kortrijk al op overtuigende wijze heeft overgenomen van Vanhaezebrouck."


Parcours Vanderhaeghe
Uitgerekend Yves Vanderhaeghe - jarenlang de rechterhand van Hein Vanhaezebrouck - wordt de nieuwe trainer van AA Gent. De voormalige middenvelder leerde bij Kortrijk de kneepjes van het vak onder de naar Anderlecht vertrokken succestrainer, waarna hij er zelf de hoofdtaken verwierf. HIER leest u een terugblik op het traject van Yves naar de Ghelamco Arena.


“Coach bij AA Gent? Affirmat’Yves!”
Hoe Twitter reageert op de aanstelling van Vanderhaeghe als coach van de Buffalo’s, ontdekt u HIER.

Net geen 50 procent bij KV Kortrijk en KV Oostende
Als hoofdtrainer werkte Yves Vanderhaeghe bij KV Kortrijk en KV Oostende. Bij beide clubs haalde hij in alle officiële wedstrijden (competitie, Beker van België en Europa) net geen 50 procent. Ter vergelijking: zijn voorganger bij AA Gent, Hein Vanhaezebrouck, haalde 57,74 procent (291 op 504 in 168 wedstrijden) bij AA Gent. Vanderhaeghe weet wat gedaan.

Balans Vanderhaeghe bij KV Kortrijk:
42 matchen
19 zeges
18 nederlagen
5 draws
62 op 126 of 49,21 procent

Balans Vanderhaeghe bij KV Oostende:
97 matchen
39 zeges
34 nederlagen
24 draws
141 op 291 of 48,45 procent

Yves Vanderhaeghe is aangekomen in Gent
photo_news Yves Vanderhaeghe is aangekomen in Gent

Persconferentie AA Gent
Om 16u15 wordt Yves Vanderhaeghe officieel voorgesteld als coach van AA Gent. Volg via onze liveblog alle ontwikkelingen vanuit de Ghelamco Arena op de voet!

photo_news


30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roisine

  ik ben blij dat yves bij gent is beland. hij is een zeer goede trainer, taktisch kan hij goed uit de voeten en kan goed met spelers omgaan,ook diegene die uit de boot vallen tijdens de selectie.ik hoop dat hij gent die trouwens al wat beter aan het spelen was volledig op de rails krijgt.ik vind hem een meerwaarde dan hein bij anderlecht want hein gaat weinig direct met zijn spelers om en creeert een grote afstand.ik hoop dat hij ooit bij club brugge beland. een club fan succes yves

 • Wouter Van de Walle

  Welkom Yves!

 • Yvs Bramslecht

  Hij van zijn kant had dan weer blauw - witte stiftjes op school...

 • alain leynaert

  Dit is allemaal opgezet spel en zo ongeloof waardig het voetbal is een corrupte boel en wij als supporters trappen daar in

 • dretie munkies

  Natuurlijk heeft Vanderhaeghe met KVO mooie resultaten geboekt, maar volgens mij heeft hij toch één nadeel : bepaalde spelers stelt hij steeds op, zelfs al spelen ze niet goed. Zo heeft hij bvb nooit willen inzien dat KVO met Canesin in de ploeg een verliezende ploeg was !