Discutabele penalty helpt Anderlecht voorbij zwart beest Charleroi

belga
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
1
2
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Anderlecht heeft z'n eerste zege in play-off 1 beet. Paars-wit rekende op verplaatsing af met 'zwart beest' Charleroi. Teodorczyk maakte de beslissende treffer vanaf de stip. Eindstand: 1-2.
Nieuwe update beschikbaar

highlights


nabeschouwing

Op een gloednieuwe grasmat in het Stade du Pays gunde Hein Vanhaezebrouck een eerste basisplaats aan Lazar Markovic. Net als tegen AA Gent nam Alexis Saelemaekers post op de rechtsachter, Leander Dendoncker keerde terug uit schorsing. Bij Sporting Charleroi keerde Cristian Benavente terug in de ploeg. 


De inbreng van Markovic wierp vrijwel meteen zijn vruchten af. De Servische flankanvaller bracht perfect voor, Ryota Morioka (3.) verlengde van dichtbij in doel: 0-1. In een kansarme eerste helft kwam Lukasz Teodorczyk dichtbij een tweede doelpunt, maar doelman Parfait Mandanda hield de Pool van zijn elfde doelpunt van het seizoen. 

belga
belga

Felice Mazzu greep tijdens de rust in: Dorioan Dessoleil bleef in de kleedkamer, Amara Baby kwam in zijn plaats. Die aanvallende wissel loonde meteen. Nurio Fortuna troefde Markovic af en schilderde het leer op de knikker van Baby (47.), die de gelijkmaker met een van zijn eerste baltoetsen tegen de netten kopte.


Charleroi koos resuloot voor de aanval en nam de regie over de partij stevig in handen. Toch viel het doelpunt aan de overzijde. Na licht contact tussen Zajkov en Teodorczyk legde Alexandre Boucaut het leer op de stip. De scheidsrechter toetste zijn strenge beslissing niet af aan het oordeel van de videoref. Teodorzcyk (64.) maalde er niet om en zette de landskampioen opnieuw op voorsprong.


Charleroi probeerde nog wel, maar kwam niet meer in de buurt van Matz Sels. Aan de overzijde hield Mandanda met een voetreflex de tweede van Teodorczyk uit zijn doel. Charleroi staat na een 0 op 6 met 26 punten nog op de vierde plaats. Anderlecht klimt opnieuw naar de tweede plaats en telt met 31 punten 6 eenheden achterstand op Club Brugge. Blauw-zwart komt zondag nog in actie op het veld van AA Gent. Zaterdag geven Racing Genk en Standard elkaar partij in Limburg.

photo_news
photo_news
photo_news

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

yellow_card

Gele kaart voor Abdoul Karim Dante

Gele kaart Abdoul Dante

substitution

Spelerswissel

Abdoul Dante komt in de plaats van Alexis Saelemaekers

yellow_card

Gele kaart voor Lukasz Teodorczyk

Gele kaart Parfait Mandanda

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Lukasz Teodorczyk


Opstootje
Teodorczyk geeft Martos een duw en daar kan de verdediger niet om lachen. Teodorczyk is niet onder de indruk en gaat even neus aan neus staan met Martos.


substitution

Spelerswissel

Mamadou Fall komt in de plaats van Cristian Benavente


substitution

Spelerswissel

Albert-Mboyo Sambi Lokonga komt in de plaats van Ryota Morioka


Slotoffensief?
Anderlecht is tevreden met de voorsprong en probeert die vast te houden. Charleroi wil nog wel, maar slaagt er niet in om kansen te creëren. Komt er nog een slotoffensief?

yellow_card

Gele kaart voor Josué Humberto Gonçalves de Sá

Gele kaart Josué Sá

substitution

Spelerswissel

Romain Grange komt in de plaats van Gaëtan Hendrickx

penalty_scored

Strafschop gescoord

Lukasz Teodorczyk zet strafschop om
De Pool krijgt de bal in de rechterkant van de zestien en komt Zajkov tegen. Boucaut fluit penalty, maar dat is wat streng want beide spelers hangen aan elkaar. Het is Teodorczyk zelf die de penalty droog voorbij Mandanda schiet.

photo_news

Charleroi in de match
De Carolo's zitten nu echt in de match. Dat lijkt alles te maken hebben met de invalbeurt van Baby en niet enkel om wille van zijn doelpunt. De middenvelder zorgt voor problemen bij Anderlecht


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Kaveh Rezaei

goal

Doelpunt voor Charleroi

Doelpunt Amara Baby
Nurio dweilt zijn flank af en geeft een voorzet richting tweede paal. Daar komt Baby ingelopen en de 1-1 is een feit. De middenvelder stond nog geen 2 minuten op het veld.

photo_news
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


substitution

Spelerswissel

Amara Baby komt in de plaats van Dorian Dessoleil


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten


Knappe reflex Mandanda
Lukasz Teodorczyk worstelt zich door de Charleroi-defensie en staat ineens alleen voor Mandanda. De Pool schiet maar de doelman heeft een uitstekende reflex in huis.


Kans Morioka
Saief is door op links na een heerlijke dribbel, de bal komt uiteindelijk bij Morioka die vrij kan schieten. Maar de Japanner knalt tegen een Carolo.


Charleroi probeert
De Carolo's willen wel en creëren wat kansjes, maar scoren lukt voorlopig niet.

belga

Markovic gaat neer buiten de zestien
Lazar Markovic gaat op Dessoleil en Marinos af en wordt geblokt door Marinos. Duidelijke overtreding, maar Boucaut geeft geen krimp.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Alexis Saelemaekers

substitution

Uroš Spajic vervangen door Josué Humberto Gonçalves de Sá

Josué Sá komt in de plaats van Uros Spajic

Even pauze
Bedia gaat de zestien in een komt in contact met Kums en Spajic. Boucaut fluit geen penalty en daar heeft hij gelijk in. Het spel ligt even stil omdat Spajic zich blesseert.


Gretig Anderlecht
Anderlecht heeft vertrouwen getankt uit die vroege goal. Paars-wit domineert het spel.

goal

Doelpunt voor Anderlecht

Doelpunt Ryota Morioka
Lazar Markovic gaat door op de rechterflank en levert een uitstekende voorzet af voor de ingelopen Morioka. De Japanner scoort makkelijk.

belga
start

1e helft op gang gefloten

En we zijn vertrokken, pakt Anderlecht de drie punten of slaagt Charleroi erin een einde te maken aan de reeks zonder overwinning?


Opstelling Charleroi
Parfait Mandanda, Stergos Marinos, Gjoko Zajkov, Francisco Martos, Dorian Dessoleil, Núrio, Gaëtan Hendrickx, Marco Ilaimaharitra, Cristian Benavente, Chris Bedia en Kaveh Rezaei

Opstelling Anderlecht
Matz Sels, Uros Spajic, Leander Dendoncker, Ivan Obradovic, Kenny Saief, Sven Kums, Pieter Gerkens, Ryota Morioka, Lazar Markovic, Alexis Saelemaekers en Lukasz Teodorczyk.


voorbeschouwing

Vanavond wordt de tweede speeldag van POI afgetrapt in Charleroi. Daar neemt de thuisploeg het op tegen landskampioen Anderlecht. De Carolo's zijn gezakt naar de vierde plaats door het verlies tegen Standard. Dat kan eens gebeuren, maar als we de resultaten van de reguliere competitie erbij nemen, zien we dat ze al negen keer op een rij niet konden winnen. 

Bij de tegenstander loopt het nog altijd niet lekker. Anderlecht verloor vorig weekend met 0-2 van AA Gent. En daar was niet veel op aan te merken want Anderlecht speelde allesbehalve goed. We zijn benieuwd of ze vanavond hun kar kunnen keren of dat Charleroi eindelijk nog eens kan winnen.

Volg alles hier LIVE vanaf 20u30.Video