Dierckx trapt Club van hel naar hemel in slotseconden

Club Brugge leek na een subtiele kopbalgoal van Ruud Vormer lange tijd op weg naar een makkelijke zege, tot Papazoglou in het slot de gelijkmaker scoorde in de West-Vlaamse derby tegen Kortrijk. Nieuw puntenverlies voor de Bruggelingen leek in de maak, maar daar besliste Tuur Dierckx in de absolute slotseconden anders over: 2-1! Olympia ontplofte en alles wat blauw-zwart is, richt het vizier nu op Manchester United.

De enige gelijkenis tussen KV Kortrijk en Manchester United? De rode shirts. Voor de rest gaf Club Brugge bij wijze van spreken geen moer om de wedstrijd tegen de West-Vlaamse buren. De focus lag en ligt al op dinsdag, dan trekt blauw-zwart naar het Grote Manchester. Michel Preud'homme hoopte vandaag vooral dat niet nog meer spelers in de uitpuilende lappenmand terechtkwamen. Timmy Simons werd een rij achteruit getrokken waardoor Claudemir zijn eerste speelminuten van het seizoen kreeg. Hans Vanaken én Victor Vázquez stonden aan de aftrap.

Hemelsluizen open
In een doorweekt Jan Breydel - de hemelsluizen gingen al vroeg in de match open - nam blauw-zwart na een ietwat moeilijke openingsfase de partij in handen. Het drukte Kortrijk tot op de eigen zestien en versierde enkele (halve) kansjes. Tuur Dierckx liet een bijzonder gretige indruk na, maar buiten enkele strafschopgevallen viel er al met al weinig te beleven in het eerste bedrijf.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Slapende voet Vázquez

Tijdens de rust kwam Philippe Clement opdraven met slecht nieuws. De voet van Victor Vázquez sliep weer. Toch begon de Spanjaard aan de tweede helft, wie weet schoot hij wel wakker. Wie wel wakker was, was Ruud Vormer. De Nederlander knikte een voorzet van Vanaken met veel gevoel tegen de touwen. 1-0 en Club op rozen. En Vázquez? Die ging na een kwartiertje douchen. Genoeg energie verbruikt.

Kage
Johan Walem gaf zich niet gewonnen en dropte Hervé Kage in de ploeg. De ex-speler van Racing Genk en AA Gent liet zien dat hij wel degelijk kan voetballen, maar de efficiëntie ontbreekt nog. Bij iedereen eigenlijk. Nebojsa Pavlovic en Thanasis Papazoglou kregen een unieke kans op de gelijkmaker, maar het vizier stond niet op scherp. Beide ploegen sleepten zich naar het einde.

Slappe De fauw
De zege leek binnen voor Club tot Papazoglou slap verdedigen van De fauw afstrafte in de extra tijd. Club in zak en as, maar niet getreurd. Vormer gooide zich in de slotseconden nog volop in de strijd en zette Dierckx op weg naar de 2-1. Tuurtje twijfelde niet en liet Jan Breydel ontploffen. Het opstootje na affluiten was het gevolg van een overdosis testosteron. 27 matchen op een rij niet kunnen winnen op Olympia tegen Club Brugge laat zo zijn sporen na. Maar goed, laat United maar komen voor de blauw-zwarte fans! Al zal hun ploeg dan wel een niveau hoger moeten spelen om iets te halen op Old Trafford.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS