Didillon verlaat Anderlecht en tekent voor vier jaar bij Cercle Brugge: “Een nieuwe uitdaging”

Cercle Brugge
Het is nu ook officieel: Thomas Didillon verlaat Anderlecht en trekt naar Cercle Brugge. De 24-jarige Franse doelman ondertekent een contract voor vier seizoenen bij de Vereniging.

“Ik ken de Belgische competitie goed, in al z’n facetten. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij”, vertelt Didillon. “Uiteindelijk ging de transfer vrij snel. Ik ontmoette Paul Mitchell, de sportief directeur van AS Monaco en Cercle, en coach Paul Clement. We hebben gebabbeld over hoe we de zaken zien en waar we naartoe willen. Dit is een project dat me enorm bevalt, ik ben heel blij om er deel van uit te maken.”

Voorzitter Vincent Goemaere vult aan op de teamwebsite. “We zijn zeer fier met deze toptransfer voor Cercle", klinkt het. “Mijn speciale dank in het dossier gaat uit naar CEO Oleg Petrov en sportief directeur Paul Mitchell die de overgang finaal mogelijk maakten. Thomas is een sportieve versterking voor Groen-Zwart mét ervaring in de Jupiler Pro League maar ook daarbuiten in de Ligue 1. De definitieve overgang van Thomas Didillon geeft alvast een boost aan Cercle en ik ben overtuigd dat hij ook positieve resultaten met zich zal meebrengen.”

Didillon arriveerde twee jaar geleden op Anderlecht, dat hem overnam van het Franse Metz. Na een seizoen als titularis kozen Kompany en co voor Hendrik Van Crombrugge onder de paars-witte lat. Didillon werd een halfjaar uitgeleend aan Racing Genk, nu zal hij zich kunnen bewijzen bij Cercle. 

Lees ook: Transfer Talk. Vlietinck op weg naar OHL - Concurrent Courtois keert terug naar PSG 

Photo News2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Louis Meeus

    Geweldige vooruitgang.

  • Patrick Mestdagh

    Mooie transfer. Cercle heeft vorig seizoen 5-6 keepers geprobeerd, maar telkens vielen ze door de mand. Zie naar Hubert, die nu bij KVO het flateren verder zet.