Diaby en erg offensieve Vanaken meteen beslissend

PHOTO_NEWS
In de eerste serieuze oefenmatch van de zomerstage en meteen ook het seizoen, won Club verdiend van Panathinaikos. Eerst nieuwe spits Abdoulay Diaby, op een knappe assist van die andere nieuwkomer Hans Vanaken, en daarna ervaren rot Davy De fauw in de rebound veegden de onterechte achterstand uit tegen een potige Griekse vicekampioen.

Opvallend aan de opstelling: de vooruitgeschoven positie van Hans Vanaken op het drukbevolkte middenveld met ook nog Vormer en Simons. Hij leunde veel meer dan Vázquez aan bij diepe spits Diaby en in de tweede helft De Sutter. De 28-jarige Spanjaard hield zich vooral aan de rechterkant bezig, terwijl de jarige Izquierdo als linkerflank werd uitgespeeld. Vázquez werd tijdens de rust overigens vervangen met last aan de knie na een zware tackle. Refaelov bleef uit voorzorg aan de kant. Vrijdag oefent blauw-zwart nog tegen het Turkse Basaksehir en maandag tegen oude bekende Dnipro.

CLUB BRUGGE-PANATHINAIKOS 2-1
CLUB BRUGGE: Bruzzese • De fauw (75' Cools), Mechele, Denswil, De Bock • Simons • Vormer, Vázquez (46' Dierckx), Izquierdo (63' Bolingoli), Vanaken (75' Brodic) • Diaby (46' De Sutter)
• DOELPUNTEN: 27' Diaby (1-1), 48' De fauw (2-1)

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Het was al de vierde oefenwedstrijd voor de mannen van Michel Preud'homme. Twee daarvan, tegen Heist (0-10) en Torhout (0-5), werden gewonnen. Tegen Roeselare werd met 1-0 verloren.

Zulte Waregem was dan weer te sterk voor derdeklasser Eendracht Aalst (2-4). Voor de doelpunten kon Francky Dury rekenen op nieuwkomers Joël Sami, Stephen Buyl en Mbaye Leye (2x).

Westerlo won met het kleinste verschil op bezoek bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. De Nederlandse verdediger Ivo Rossen verschalkte zijn eigen doelman in de 20e minuut.