Derde gelijkspel op rij: Club Brugge geraakt niet voorbij Charleroi

Photo News
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
0
0
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Aangename eerste helft, zeer teleurstellend na de pauze. Club Brugge heeft de inhaalmatch tegen een stug Charleroi niet kunnen winnen. Het bleef bij 0-0. Voor blauw-zwart het derde gelijkspel op rij - de bekermatch tegen Zulte Waregem meegerekend.

Geen goals. Toch kregen we een boeiende eerste helft te zien. Mede dankzij enkele defensieve fouten van Charleroi. Na een dramatische pass van Ilaimaharitra dook De Ketelaere de zestienmeter in. De youngster kapte Dessoleil op héérlijke wijze uit, maar vond nadien Penneteau op zijn weg. Percy Tau kon niet profiteren na een slechte tik van Willems - de krul van de Zuid-Afrikaan ging maar net naast.

De Carolo’s waren slordig achterin, maar deden wel goed mee. In het spel moesten ze niet onderdoen voor blauw-zwart, dat wel de beste kansen versierde. Vanaken besloot nipt naast, De Ketelaere kon geen assist afleveren na een foutje van Dessoleil en een uithaal van Vormer zoefde over. Charleroi kwam op slag van rust meer opzetten. Mignolet moest een kopbal van Nicholsen op hoekschop uit zijn doel ranselen en duwde de bal in de voeten van Gholizadeh, de Iraniër besloot in de herneming onbegrijpelijk naast.

De Ketelaere
Photo News De Ketelaere

De tweede helft was voetballend dan weer een pak minder. Slordigheden langs beide kanten, veel overtredingen die het ritme niet ten goede kwamen. Rond het uur schakelde Club dan toch een versnelling hoger. Sobol probeerde het van ver, Dennis zag zijn schot gekeerd worden door Penneteau en schoot enkele minuten later onbesuisd naast.

In de slotfase werkte Dennis de bal dan tóch in doel na een knappe tik van Vormer. Zijn goal ging echter niet door omdat de grensrechter offside had gezien: nipt, maar correct. Hoe dan ook: Club verliest na de 2-2 tegen KV Kortrijk opnieuw punten, maar heeft nu wel negen eenheden voorsprong op eerste achtervolgers AA Gent en Antwerp. Charleroi blijft vijfde.

Photo News
Photo News
BELGA17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Charleroi wilde niet voetballen maar voor 1 punt safe spelen en Brugge in minder doen maar konden toch gewonnen hebben ...helaas probleem dat afwerken nog steeds !

 • Yves Van Rossem

  De motor is aan het sputteren bij Club Brugge ... Met de match tegen Antwerp in het verschiet ziet het er niet veelbelovend uit. Zou Lamkel Zé dan toch gelijk hebben :-)

 • marie van sijpe

  de top ploeg kan niet meer winnen te groot voor België volgens Verhage zo groot zijt ge dan ook weer niet

 • Marc LInden

  prijzen worden op het einde verdeeld. Gent wordt kampioen

 • Johan Billiet

  en dit niettegenstaande 4 cadeaus van Charleroi en een Dennis die alleen voor zichzelf speelt...Club heeft al lang een gebrek aan scorend vermogen en het zou hen sieren niet te gaan te bleiten over een excellente scheidsrechter die juist beslissingen neemt..