Exclusief voor abonnees

Degryse: “Clement haalt het van Leko”

Photo News
Halverwege play-off 1, na de 1 op 6 voor Club Brugge, en de zespuntenkloof met RC Genk – Marc Degryse analyseert: “Ik zei toch dat Clement een oplossing zou vinden voor het vertrek van ‘Pozo’?” Tot u spreekt de enige die door het bos van play-off 1 de bomen ziet.

Degryse: “In Genk vond ik Club niet goed, en op Antwerp waren ze éigenlijk nog slechter. Deze dip zal hen zuur opbreken, denk ik. Als Genk in de komende twee wedstrijden (op AA Gent en thuis ­tegen Antwerp, red.) 4 op 6 haalt – en dat zie ik ook gebeuren – worden ze kampioen. Het tegendeel zou mij verrassen.”

Waar liep het volgens jou fout voor Club op de Bosuil?

“Ik zal antwoorden met een vraag: ‘Waarom gaat Leko op de vijfde speeldag van de play-offs sleutelen aan zijn ploeg en zijn filosofie?’ Wat mij betreft, was dat nergens voor nodig. Omdat je hebt verloren in Genk? Dat kan gebeuren. Om daarna meteen alles in vraag te stellen? Ik vind zoiets vreemd. Hij kiest voor Openda en Danjuma. De keuze voor Danjuma kan ik nog enigszins verstaan, maar je haalt er wel Diatta uit terwijl hij een van de uitblinkers was in de eerste drie wedstrijden – akkoord, hij was minder tegen Genk, maar dat waren ze alle elf. Openda in de plaats van Schrijvers snap ik al helemáál niet. Openda startte voor het laatst een competitiematch in augústus. Midden de play-offs ineens zijn kaart trekken, is een onzekerheid.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Clement is tacktischer VEEL beter dan Leko.

 • FILIP COUVREUR

  Als openda had bijven staan de tweede helft had club zeker gewonnen want vandamme had zijn handen vol met dat kereltje ...vandamme had alle middelen nodig om hem af te stoppen inclusief 2 niet gefloten strafschopovertredingen.....dus meneer degryse heeft blijkbaar een andere match gezien.......vandamme was leko zeer dankbaar met de wissel van openda !

 • THIERRY DENECKERE

  De juiste Analyse van Marc Degrijse idd iedereen speelt wel eens een mindere match maar leko houd blijkbaar van roteren maar in de plat offs ???aub hou u aan u typeploeg ! Leko mag in eigen boezem kijken als club naast titel grijpt

 • frank hemmeryckx

  Marc je hebt groot gelijk dat Dhr Verbist niet bekwaam is en dat ref Vissers één van de slechtste refs is in deze play'offs.