Defour verkleint kloof met Club tot één punt

Anderlecht heeft vandaag prima zaken gedaan in de strijd om de leidersplaats in de Jupiler Pro League. Nadat rivaal Club eerder op de dag onderuit ging in de Ghelamco Arena, wist paars-wit wél de volle buit mee te graaien vanuit Genk. Het was Steven Defour, ex-Genk nota bene, die de ban brak voor de landskampioen en zo de wedstrijd won voor z'n team. Alles op een zakdoek dus nu, bovenin. Anderlecht is tweede met 51 punten, op 1 punt van Club Brugge. Racinig Genk is zevende met 43 punten en zal zich nog moeten reppen om Play-off 1 te halen.

Er is al veel inkt gevloeid over het belang van Steven Defour voor dit Anderlecht, en ook vanavond was de aanjager van paars-wit weer van goudwaarde voor zijn team. Sterk in de duels, steeds aanspeelbaar, en op de koop toe zorgde hij ook nog een keertje voor de enige goal van de wedstrijd: na een goeie actie van z'n maatje N'Sakala kreeg hij de bal van Mitrovic, en als een volleerd spits met de rug naar het doel nam hij Köteles te grazen. Toen waren we wel al bijna een uur gevorderd in een wedstrijd die een furieuze start kende. Vooral Mitrovic toonde zich erg bedrijvig bij de bezoekers. Hij besloot na een prima dribbel al snel op Köteles, en ook in de tweede helft op aangeven van Acheampong (die inviel voor een anonieme Marin) haalde de goalie van Genk het van de Serviër toen die uitpakte met een lage schuiver.

BELGA
BELGA
BELGA

Ook Genk was echter prima aan de wedstrijd begonnen, al moest Proto in tegenstelling tot zijn concullega niet al te vaak de handen uit de mouwen steken. Vooral Monrose deed het best aardig in het eerste bedrijf, maar met Rolando kreeg hij een stevige belager op zich geplakt. Veel ideeën, dat wel, maar telkens ontbrak dat beetje geluk voor doel. Bijvoorbeeld wanneer Okri Buffel bediende met een heerlijk lobballetje, maar Monrose net te laat kwam om het leer in doel te werken. Of wanneer Cissé Proto uitkapte maar dan verzuimde om te schieten. Soit, na die meer dan aardige aanvangsfase verwaterde de partij wat, en dat leverde bijgevolg dus weinig kansen op. Het voornaamste wapenfeit kwam er nog van Youri Tielemans, maar hij zag zijn snoeihard schot uiteen spatten tegen de paal. Van een Genks slotoffensief geen sprake, waardoor de opdracht voor Hasi en dezijnen volbracht is.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA