Debutant Colassin doet Anderlecht even dromen, maar weergaloze Vanaken schiet Club naar zege

BELGA
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
2
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Net als in de bekerwedstrijd heeft Club Brugge het - in het Lotto Park - opnieuw gehaald van Anderlecht. Met dank aan Gouden Schoen Hans Vanaken die twee keer scoorde. Paars-wit speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Colassin maakte een opgemerkte debuut als diepe spits.

Roofe geblesseerd (kuit), Thelin naar Malmö en nog geen nieuwe spits, er was discussie vrijdag op Neerpede over wie tegen Club Brugge nu diep in de spits zou staan. Eén strekking koos voor de zekerheid met Chadli, de andere bleef de ‘lijn van het proces’ trouw en koos voor jeugdproduct Colassin. Het werd uiteindelijk optie twee en niemand die het zich na 45 minuten beklaagde. Murillo maakte zijn debuut en Luckassen speelde centraal achterin naast Kompany. Kana zat op de bank.

Photo News

Bij Club Brugge zorgde Clement voor een paar verrassingen. Mata was geschorst en Diatta raakte toch niet speelklaar, maar het was voorin dat de Club-coach niet in zijn kaarten had laten kijken. Hij koos voor het duo Schrijvers-Okereke in de spits. Tau en Openda waren slechts invaller.

Moest de als middenvelder opgeleide, 18-jarige Antoine Colassin het spitsenprobleem bij Anderlecht gaan oplossen? In het blauw-zwarte vak werd nog maar eens hard gelachen met de paars-witte miserie. Cola... wie, vroegen ook de Anderlecht-fans zich af. Maar wat een debuut van de jonge Waal. Anderlecht nam een blitzstart en Colassin verzilverde die bijna na 40... seconden. Hij kopte de voorzet van Saelemaekers tegen de lat. Een minuut later gaf hij de diepgang die Anderlecht voor de winter zo vaak miste. Zijn schotje was - dan nog - te zwak, maar de youngster zat wel meteen goed in de match.

Photo News

Was de after-party na het gala van de Gouden Schoen dan toch té fel uitgelopen voor Club? De felle start van Anderlecht schudde Club wel snel wakker. Dennis, alleen voor Van Crombrugge, opende ei zo na de score.

Maar het was Colassin die de vlam na twintig minuten helemaal door het Lotto Park joeg. De jonge debutant rondde een fantastische dubbele één-twee met Saelemaekers perfect af in de verste hoek. Eindelijk nog eens iemand met scorend vermogen bij Anderlecht. Het Lotto Park genoot, de intensiteit was groot. Ook omdat Club Brugge zijn frisse benen terugvond. Kansen aan beide kanten.

Photo News

Anderlecht leek met een voorsprong de rust in te gaan maar dat was zonder de Gouden Schoen, Hans Vanaken, gerekend. Een vrije trap van Vormer werd nog afgeweerd door de muur maar met een heerlijke volley met links zette de spelmaker van Club de bordjes weer gelijk. Brugge kon met mentaal voordeel de tweede helft tegemoet.

Photo News

Tegen de geoliede machine van Club had het jeugdige Anderlecht het in de tweede helft moeilijk de intensiteit aan te houden. Paars-wit bleef wel goed voetballen en creëerde ook kansen. Een tweede doelpunt zat erin, maar Club in de omknelling houden, dat zat er niet meer in.

Brugge prikte en op één van die tegenactie was het opnieuw de Gouden Schoen die de collectieve aanval afrondde. Aangever: de jonge De Ketelaere. Anderlecht probeerde nog wel maar moest opnieuw het meesterschap van Club erkennen.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • John Ulmer

  3 x in hetzelfde seizoen van Brugge verliezen (waarvan 2 x op eigen veld). Dat kan elke ploeg niet zeggen....Stel je voor dat ze PO1 halen, dan zou dat zelfs 5 x kunnen worden :-)

 • Pierre Jacobs

  Wereldgoal, op 100 pogingen zoals deze is er een binnen, en dan is mooi natuurlijk, als het er naast spreekt men er niet over.

 • Herwig Depoorter

  Wie Cools zag spelen tijdens de tweede helft vraagt zich af waarom die altijd in de tribune zit. En wie de voorspelers kansen ziet missen denkt aan Vossen, die ze wel afmaakt. Waarom Clement ?

 • eric debanne

  Heel mooie topper zeker weten ! Eerste helft voor paars-wit en sterke 2e helft voor club ! Maar Dennis mogen ze vervangen ...hoeveel kansen moet hij nog hebben om te scoren ? Een waardig partij van gouden schoen van aken met een prachtig doelpunt

 • diederik lodriguez

  Jonge, jonge, wat was die Dennis weer aan 't klungelen in de box. Van Aken gaat hem niet altijd redden... wereldgoal overigens. Belangrijke zege, als je programma komende matchen ziet. Goeie match ook. Coole Kompany, klassereactie. Maar wat een zootje op die tribune! Bayat, Van Eetveld, Vd Houte en z'n 'beauty', Coucke..d'er is ook nog Lefevre en co, straks nog een paar komieken enzo, VdStock draait hem om!!