De Witte: "90% zeker dat we met Hein verder gaan, maar in voetbal is 10% ook veel"

Photo News
Ivan De Witte was te gast in het programma Stadion en praatte honderduit over de wedstrijd tegen Club Brugge, de aanwinsten en de toekomst samen met trainer Hein Vanhaezebrouck.

"Het zou voorbarig zijn om nu te zeggen dat we weer volledig meedoen in de race om de titel, maar het is wel mooi dat we konden winnen. Het was een zeer intense wedstrijd met veel agressiviteit. Gisteren ben ikzelf lang bij de spelers geweest. Eerst gaf de coach een enorm oppeppende speech en ook ik heb mijn duit in het zakje gedaan. Je kon toen al voelen dat ook de spelers meer wilden."

Ook over de sterke prestatie van Kalinic viel wat te vertellen: "Kalinic speelde een prachtige wedstrijd. Het was dan ook een topinvestering. Iedereen focust ook op dat Club Brugge zoveel kansen had, maar wij stonden wel met een man minder op het veld. Het zou ook kort door de bocht zijn om te verklaren dat wij sowieso bij de top moeten spelen na investeringen van 11 miljoen euro. Je mag niet vergeten dat we ook heel wat kwaliteit moesten afgeven en deze niet onmiddellijk konden opvangen."

De toekomst van coach Hein Vanhaezebrouck kwam ook nog even ter sprake na zijn reactie op ref Vertenten. "Het was een zeer moeilijke wedstrijd om te arbitreren. Geen kwaad woord over de ref, maar ze zouden betere opleiding moeten krijgen. Verder ben ik vrij zeker dat AA Gent en Vanhaezebrouck dezelfde weg willen blijven bewandelen. Alle partijen komen daar goed in overeen, dus ik acht de kans zo'n 90%, maar vergeet niet dat 10% in het voetbal heel veel kan zijn", aldus De Witte.