De Vlieger: "Geef mij maar een homo die 40 goals maakt"

De voetballers uit eerste klasse hebben liever geen homo in hun ploeg. Dat bleek gisteren uit een spelersenquête van Sport/Voetbalmagazine. Ruim 67,8 procent spelers vinden dat er in voetbal geen plaats is voor homo's. Het is dus geen verrassing dat er nog geen enkele Belgische speler zich geout heeft, weet voetbalkrant.com.

Toch relativeren verschillende spelers de uitslag. "Voetbal is een echte mannenwereld", aldus Stijn Stijnen. "Als iemand te verwijfd doet, wordt hij daar wel mee geplaagd. Daarom is hij nog geen homo. Ik zou er ook geen probleem mee hebben, mocht iemand zich morgen outen, al zou het wel raar zijn."

Sterk in de schoenen
Zijn collega-doelman Geert De Vlieger gaat nog iets verder. "Geef mij maar een spits die homo is en er elk jaar veertig binnenschiet", klinkt het. "Ik heb geen problemen met homo's, maar blijkbaar denken veel er anders over."

"Ik respecteer ieders geaardheid", sluit David Destorme zich aan. "Maar de eerste die zich out, zal sterk in zijn schoenen moeten staan." (adv)Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00