De tirade van Jan Mulder: “Hein is naar Anderlecht gegaan als een soort trainersdroom, maar hij komt bij… Wuustwezel terecht”

BELGA
Anderlecht is ziek. Slecht spel, weinig kansen – drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Dat weet ook Jan Mulder, die in Extra Time bijzonder scherp was voor paars-wit. “De bewondering voor Anderlecht is tanende. Die brokkelt af”, klonk het onder meer.

"Dit gaat me door merg en been", begon Mulder zijn tirade. "Ik kan er wel om janken, echt waar. Ik zou niet doen wat Vanhaezebrouck op de persconferentie over z’n spelers gezegd heeft. Het is niet alleen het spel dat de trainer irriteert, maar de hele constellatie van dit moment, die ontstaan is door de onbegrijpelijke verkoop in het midden van het seizoen. Dat is zeer slecht afgehandeld, gedreven door welke verlangens dan ook."

“Hele zwikje is rijp voor de bank”

"Wie had ooit gedacht dat een trainer van Anderlecht zo over paars-wit zou praten? Ik weet niet wat ik hoor en in zekere zin heeft Vanhaezebrouck nog gelijk ook. Het is werkelijk niet om aan te zien. Het is meer dan een spits die geen bal kan bijhouden of een slechte keeper in de goal. Echt waar. Dat hele zwikje is rijp voor de bank. Ik wind me erover op. Ik heb me zelden zo gevoeld over Anderlecht. Dit is zo triest."

Joel Hoylaerts - Photo News

“Wat is dat voor een beleid?”

En Mulder was nog niet klaar. "Hein Vanhaezebrouck is naar Anderlecht gegaan als een soort droom die hij als beginnende trainer had, maar hij komt bij Wuustwezel terecht. Dat was niet de bedoeling. Hij wordt er geconfronteerd met een niveau en organisatie die niet bij de trainer van Anderlecht passen. Ik snap wel dat hij zich even laat gaan."

"Dat Vanhaezebrouck met deze uitspraken mogelijk zijn hele groep verliest? Wie vormde die groep dan? De beste speler zit in Moskou: Hanni. Hij is eentje waarvan ik zou zeggen dat hij een Anderlecht-speler is. Hij kan een bal behandelen, maar hij is weg. Met dat geld wilden ze een spits kopen, en wie staat daar nu? Een afdankertje van Mechelen! Wat is dat voor een beleid?”

Joel Hoylaerts - Photo News70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Dubois

  Ik vind dit een belediging voor Wuustwezel.

 • gert lans

  Dit seizoen is voor de kinderen , filmen jullie, trek foto’s verzamel krantenartikel enz want vanaf volgend jaar is er wéér 12 jaar niks te winnen in clubke en moeten jullie het weer met het verleden doen !

 • Emile Allard

  Dirk Molin, ja akkoord maar Anderlecht heeft ook al eens 12 punten voor gestaan op de derde voor de PO1 begon en ze hebben er ook 6 moeten prijsgeven ! Was dat toen geen dwaas systeem ?

 • Pieter Van De Perre

  10-09-16 K. Wuustwezel F.C. 5-0 RSC Anderlecht C weliswaar vrouwenvoetbal maar toch... bij deze ook oproep aan Anderlecht publiek om eigen spelers en trainer te steunen. Hanni en Weiler waren mss niet het probleem?

 • ROBBE SCHOENMAKERS

  Ik kom uit Wuustwezel en ik vindt het ronduit een eer dat Jantje Mulder ons met Anderlecht vergelijkt