De Sutter behoedt Club van tweede nederlaag in één week tijd

Club Brugge heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van eerste achtervolger Anderlecht. Net als de grote rivaal uit Brussel bleef blauw-zwart steken op een 1-1-gelijkspel tegen een stug Lokeren. Maric bezorgde de Waaslanders in de eerste helft de voorsprong, De Sutter behoedde zijn ploeg rond het uur van een tweede nederlaag in één week tijd.

Club met of zonder een fitte Victor Vazquez: het blijft een serieus verschil. Michel Preud'homme zag zijn Spaanse spelmaker uitvallen met een knieblessure, maar heel erg zou het niet gesteld zijn met het nummer twee in de afgelopen Gouden Schoen-verkiezing. Soit, Bolingoli mocht na zijn prima optreden in de beker deze week tegen Cercle de honneurs waarnemen, maar overtuigen kon de neef van Romelu Lukaku toch niet echt. Niemand bij Club overigens in die eerste helft. Het begon al met een reeks hoekschoppen: zo kregen de bezoekers liefst vijf exemplaren in de eerste acht minuten. Zoiets blijft natuurlijk niet duren, en het was niet toevallig op zo'n standaardfase dat Lokeren op voorsprong klom. Ingason zag zijn poging nog op de lijn gekeerd door Bolingoli, maar tegen de rebound van Maric had de jonge flankspeler ook geen verhaal: 0-1.

PHOTO_NEWS
BELGA

En Club dan? Dat bracht er bitter weinig van terecht in het eerste bedrijf. Verhulst moest zich wel één keertje helemaal strekken om een poging van Izquierdo in hoekschop te duwen, maar dat moet het zowat geweest zijn voor de pauze. De druk nam wel toe naar mate de koffie naderde, en ook erna trokken de Bruggelingen vol de kaart van de aanval. En met succes: Claudemir, die in de plaats speelde van Vormer, zonderde De Sutter af met een listig balletje, en die deed wat hij gewoonlijk doet tegen Lokeren: scoren. Club wilde meer, maar het liep allemaal net ietsje te stroef in de aanval. Refaelov viel aanvankelijk wel goed in voor de licht geblesseerde Izquierdo, maar hij deemsterde al gauw weg. Ook Gedoz kende niet z'n beste dagje (ondanks een fraaie rabona die net geen ploegmakker vond), en dan weet je dat het erg moeilijk wordt voor de klas van MPH. 1-1 dus, waardoor Club voor het eerst sinds lang achterblijft met één op zes.

Blauw-zwart kon zo niet profiteren van het puntenverlies van Anderlecht, dat eerder op de dag in het Astridpark dezelfde score liet optekenen tegen KV Mechelen. In de stand blijft Club leider met 52 punten, vier punten meer dan de regerende landskampioen.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA