Ga naar de mobiele website
^ Top

De strijd om play-off I: hoe liggen de kaarten?

belga
Ondanks dat KV Kortrijk na de nederlaag bij Club Brugge uit de topzes is gevallen, blijft de bekerfinalist opvallend optimistisch over zijn kansen op play-off I. Met reden, want 'de Kerels' lieten een goeie indruk na in het Jan Breydel en hebben met nog drie thuismatchen in de vier resterende partijen het relatief makkelijkste programma.

"Van alle resterende playoff I-kandidaten speelden wij de beste match", klopte Hein Vanhaezebrouck zich op de borst. HVH had daar alle reden toe, want na de pauze drukte KVK Club met goed voetbal op de eigen helft terug. "Dat moet ons vertrouwen geven voor de vogende weken. Het geluk laat ons de voorbije weken wat in de steek, maar dat keert nog wel. Als we op dit elan verder doen, gaan we zeker nog punten pakken. Die drie thuismatchen zijn zeker ook een voordeel, maar we hebben dit seizoen na een slappe start ook bewezen op verplaatsing een stevig geheel te zijn. Alleen achterin kan ik, in tegenstelling tot op het middenveld en voorin, niet roteren door het vertrek van Gershon en het uitvallen van Capon en Vandenbroeck. Daarom ontbreekt het ons na een drukke periode daar wat aan frisheid en incasseren we, zoals vandaag, vermijdbare tegengoals. Maar als ploeg zitten we nog fris. Dat hebben we hier wel bewezen", besloot HVH.

Ervan uitgaande dat Standard (44 punten) zijn vierde plaats kan handhaven, blijven er met Cercle Brugge (43), Genk (40) en Kortrijk (40) nog drie ploegen over voor twee resterende plaatsen in POI. Hieronder hun programma. (odbs)

Cercle Brugge (43 punten)
Zulte Waregem thuis
Anderlecht uit
Club Brugge thuis
Lokeren uit
Genk (40 punten)
Club Brugge thuis
Kortrijk uit
Westerlo uit
Gent thuis
Kortrijk (40 punten)
Lokeren thuis
Genk thuis
Gent uit
Beerschot thuis


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug