De prijzen zijn verdeeld, hoe zit het nu met de Europese tickets?

De prijzen zijn verdeeld. Racing Genk is kampioen en mag rechtstreeks naar de groepsfase de Champions League. Club Brugge mag als tweede zijn geluk beproeven in de derde voorronde van de Champions League, maar hoe zit het met de andere Europese tickets? Een overzicht.

Racing Genk kampioen, Lokeren degradeert en KV Mechelen promoveert. Zo is het na het seizoen 2018-2019, althans sportief gezien. Door het omkoopschandaal val het nog af te wachten wat er voor bekerwinnaar KV Mechelen uit de bus komt. Moeten de Mechelaars hun Europees ticket, dat bij de bekerwinst hoort, afgeven en minstens één jaar brommen in 1ste Amateur? Dan ziet de wereld er voor sommige clubs helemaal anders uit. Op dit moment zijn er twee duidelijke scenario’s. Daarbij hangt alles dus af of KV Mechelen Europa in mag of niet. Hieronder kort de eindstand van de competitie met de twee Europese scenario’s. Wat wel al zeker is: Anderlecht speelt door de zesde plaats in play-off 1 voor het eerst in 56 jaar geen Europees voetbal. Gent maakt wel nog een kans.

2018-2019 

• Play-off 1: 

1. Racing Genk: 54 punten

2. Club Brugge: 50 punten

3. Standard: 40 punten 

4. Antwerp: 39 punten

5. Gent: 35 punten

6. Anderlecht: 32 punten

• Play-off 2

Finale: Kortrijk - Charleroi 

• Beker

KV Mechelen wint finale met 2-1 van AA Gent

• Degradatie

Lokeren

•  Promovendus

KV Mechelen

Scenario 1: KV Mechelen mag Europa in

Groepsfase CL: Racing Genk 

3de voorronde CL: Club Brugge

Groepsfase EL: KV Mechelen 

3de voorronde EL: Standard

2de voorronde EL: Winnaar barrage: Antwerp versus Charleroi of Kortrijk 

Scenario 2: KV Mechelen mag Europa niet in

Groepsfase CL: Racing Genk

3de voorronde CL: Club Brugge

Groepsfase EL: Standard

3de voorronde EL: Winnaar barrage: Antwerp versus Charleroi of Kortrijk

2de voorronde EL: Als Antwerp de barrage verliest dan Antwerp, anders krijgt AA Gent de voorkeur op Charleroi of Kortrijk

GMAX AGENCY
GMAX AGENCY11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katrien VMarke

  KV Mechelen moet Europa in uiteraard. Hoe kan men hen wat op-en-top sportief hebben bereikt, ondanks alle parasitaire extra-sportieve manoeuvres tegen deze mooie club- afnemen ? Belangenvermenging in de UEFA door anderlecht bestuursleden ... wat een hypocirie !

 • Marc De Baere

  Dit is het beste wat ons kon overkomen geen Europees voetbal.nu hebben we tijd voor de voorbereiding op competitie.europees maken de Belgische ploegen zich Toch maar belachelijk.

 • Peter Debrouwer

  Zou de voetbalbond echt niets meer uitvinden om toch een Europees ticket te kunnen geven aan de zesde van PO1 ?

 • roland dieperinck

  Logischer ware dat de verliezende bekerfinalist Gent,eventuëel de plaats inneemt van bekerwinnaar Mechelen,indien zij zouden degraderen natuurlijk,doch de KBVB wil het weeral moeilijker maken dan het werkelijk is! Maar wij zijn nog zover niet beste lezers!

 • Erwin Van Roy

  Elaine Verschaeren de voetbalbond heeft niets geprobeert om RSCA aan een Europees ticket te bezorgen. Die hebben gewoon een procedure lpgestart om valsspelers te straffen. Maar blijkbaar hebben mensen zo een idiote uitspraken als u die geen snars van voetbal kennen en enkel haat hebben zwijg dan beter.