Ga naar de mobiele website
^ Top

De ploeg van HLN.be voor de vernieuwde Gouden Elf

De Gouden Elf, het populaire voetbalspel van Het Laatste Nieuws, steekt in een nieuw en modern kleedje en dan mag HLN.be ook niet ontbreken met een eigen ploeg. Hieronder volgen onze elf basisspelers in een 4-3-3 en vier bankzitters, waarmee we net op de grens van 250 miljoen euro zitten. Met twee spelers van Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk, Gent en Zulte-Waregem (toch wel de gedoodverfde topzes, op die laatste na misschien) zijn we alvast voor spelers gegaan die ook gretig zullen scoren op het vlak van teamprestaties.

Zelf je ploeg maken en de vernieuwde Gouden Elf met veel real-time cijfermateriaal vanop de eerste rij meebeleven kan HIER.

DOELMAN: Jorgacevic (Club Brugge) - 18 M
De Serviër had het begin dit seizoen even moeilijk om Kujovic te verdringen, maar is intrinsiek de betere en moet garant staan voor de nodige clean sheets. Zeker met een fysiek sterke verdediging als die van Club Brugge voor hem, gekneed door Georges Leekens die toch altijd een goeie organisatie op poten weet te zetten.

RESERVEDOELMAN: Stijnen (Beerschot) - 14 M
Mocht Jorgacevic uitvallen, zitten we met Stijn Stijnen gebeiteld. Zeker op het Kiel krijgt Beerschot weinig goals tegen en afgaande op de laatste uitmatch op KV Mechelen, leunt de ervaren doelman stilaan tegen zijn absolute top aan. Alleen voor een mandje vol tegengoals op verplaatsing blijft het oppassen.

VERDEDIGER: Remi Maréval (AA Gent) - 15 M
De linksachter van AA Gent ligt nog even uit met een buikspierletsel, maar eens terug fit garant voor een pak punten. De Fransman heeft een stevig schot in de voeten en kan ook een puike voorzet trappen. Eens Maréval fit is, loopt hij ook zo weer in de ploeg. Veel concurrentie op de flanken bij de Buffalo's is er nu eenmaal niet.

VERDEDIGER: Bram Nuytinck (Anderlecht) - 17 M
We hebben zo'n stil vermoeden dat Nuytinck alles in zich heeft om een toppertje te worden. Goed positiespel, kopbalsterk, klaarkijkend en sterk in het uitvoetballen. Bovendien heeft hij een puntenpakker als Proto achter zich én behoort hij met zijn 17 miljoen (nog) niet tot de dure vogels der verdedigers, zeker in vergelijking met de 22 miljoen die je voor Juhasz of Van Damme neertelt.

VERDEDIGER: Mijat Maric (Lokeren) - 14 M
Vormt samen met Taravel een sterk centraal duo achterin bij Lokeren. Zeker op Daknam houdt de ploeg van Peter Maes weleens de nul, met Copa in doel. Maric neemt ook graag en goed strafschoppen en scoort ongetwijfeld ook eens de occasionele goal met het hoofd. Na een moeilijke start zien we Lokeren op het einde van het seizoen ook weer dicht aanleunen tegen de topzes.

VERDEDIGER: Daniel Fernandez (Genk) - 13 M
De Spanjaard van Genk vervolledigt als rechtsachter perfect onze achterhoede. Fernandez heeft de jeugdopleiding van Barcelona doorlopen en werd door Rijkaard zelfs opgepikt voor de eerste ploeg van de blaugrana. Fernandez heeft dus de nodige vista en (trap)techniek, wat hij al bewees met een parel van een doelpunt in de voor Genk levensbelangrijke Europese wedstrijd tegen Luzern.

RESERVEVERDEDIGER: Ezekiel Fryers (Standard) - 12 M
Net als Nuytinck een (beredeneerde) gok, want de 20-jarige Engelse verdediger werd zopas aangeworven en speelde nog geen wedstrijd voor zijn nieuwe club. Maar een jongen die zijn opleiding bij Manchester United genoot en haast de hele voorbereiding bij Tottenham meemaakte en ook daar bijna aangeworven werd, kan geen sukkelaar zijn. Bovendien moet hij bij de Rouches zeker op Sclessin af en toe voor een clean sheet kunnen zorgen.

MIDDENVELDER: Julien Gorius (RC Genk) - 19 M
De gewezen middenvelder en puntenpakker van KV Mechelen mocht niet in deze basiself ontbreken. Gorius moet zich nog even aanpassen aan het hogere niveau in de Cristal Arena, maar daar heeft de Fransman de klasse voor. Geregeld goed voor een assist en pakt ook graag zijn doelpuntje mee, zij het vanop vrije trap of vanop elfmeter waar hij heel zelden mist.

MIDDENVELDER: Franck Berrier (Zulte Waregem) - 22 M
De Franse spelverdeler drijft op revanche na een mislukte passage bij Standard en heeft duidelijk honger. Dat bewijst zijn seizoensstart, waarbij hij in zes matchen al goed was voor vier goals. Heeft ook een stevige reputatie als assistenman en neemt net als Gorius graag een vrije trap of penalty. Logische keuze, niet?

MIDDENVELDER: Nacho Gonzalez (Standard) - 15 M
Een forse gok, want de aanvallende middenvelder is meer geblesseerd dan hem lief is. Toch heeft de Uruguayaan er een veelbelovende start opzitten, waarin hij flitsen van een stijgend vormpeil liet bewonderen. Als hij die lijn achter de gevaarlijke Standardspitsen Ezekiel en Batshuayi kan doortrekken en tonen waarom hij nog niet zo lang geleden in de succesvolle Uruguayaanse nationale ploeg stond, wordt dit wel een voltreffer.

RESERVEMIDDENVELDER: Wannes Van Tricht (KV Mechelen) - 10 M
Eén van de revelaties op het middenveld van KV Mechelen tijdens de eerste zes matchen dit seizoen. Zuivere inspeelpass, sneldenkend en veel vista. Met zijn achttien lentes natuurlijk nog erg jong en dus onervaren, maar vorig seizoen in de play-offs tegen OHL toch al goed voor een doelpunt. Afwachten of hij straks een vervolg kan breien aan die sterke start.

AANVALLER: M'Boyo Ilombé (AA Gent) - 17 M
Als hij fit is en enigszins in vorm, de vlotscorendste aanvaller uit het arsenaal waarover Trond Sollied beschikt, en dat zijn er toch aardig wat. Niet voor niets luidt zijn bijnaam 'Le Petit Pelé', naar zijn meer dan behoorlijke techniek waarmee hij ook geregeld een assist uit de sloffen tovert. Met zijn 1m90 ook in de lucht een wapen.

AANVALLER: Dieumerci Mbokani (Anderlecht) - 30 M
'Dieu' is met zijn dertig miljoen euro de duurste van het hele pak, maar daarvoor krijg je ook aardig wat voor terug. Mbokani, zelden geblesseerd, is de gedoodverfde topschutter van deze Jupiler League. Als de Congolees zich ook nog kan opladen tegen de mindere goden na zijn exploten in de Champions League, garant voor de nodige punten. Reden waarom we hem meteen ook tot kapitein gebombardeerd hebben.

AANVALLER: Carlos Bacca (Club Brugge) - 22 M
Met Akpala vertrokken en Vleminckx die zijn draai maar niet vindt in Jan Breydel, zijn er eindelijk speelkansen voor de Colombiaan. En dan blijkt de spits een doelpuntenmachine te zijn, met minstens één goal in zijn laatste vijf matchen. In de jongste match tegen Standard waren er dat zelfs twee, waarbij de eerste blijk gaf van een goed kopspel. Speelt altijd doelgericht. Kan samen met Tchité het koningskoppel van Leekens worden.

RESERVEAANVALLER: Jens Naessens (Zulte Waregem) - 12 M
Belgisch talent (21) in de buitenlands getinte aanval van Zulte Waregem. Met zes stuks vorig seizoen bewees Naessens al een neus voor goals te hebben. Staat met 1m87 stevig op de voeten en is geen zwever. Dury lijkt het wel in hem te zien en dan is er veel mogelijk.Meld een bug