De hel ontploft op Sclessin

Met 12 op 30 en sluimerend supportersprotest was Sclessin de voorbije weken een smeulende vulkaan. Die kwam vandaag in minuut 78, bij een 0-1 achterstand tegen Zulte Waregem, tot ontploffing. Furieuze fans bestormden de hoofdtribune en pakten zich samen boven de dug-out van Francky Dury, om hun onvrede te uiten. Zo eisten ze onder andere het ontslag van Luzon. Daarbij werd er vanalles op het veld gegooid, waaronder menig zitje. Onder andere de gekwetste Carcela deed in de tribunes zijn best om de heetgebakerde fans tot bedaren te brengen. In het tumult verloor een man het evenwicht en hij moest per ambulance afgevoerd worden. Ref Bart Vertenten legde de match logischerwijs stil omdat de fysieke integriteit van spelers en coach bedreigd werd.

Een tiental minuten later herbegon de partij en maakte Zulte Waregem, dat niet meer gewonnen had sinds de eerste speeldag, op fantastische wijze 0-2 via Troisi. In minuut 89 vond Mpoku, veruit de beste Rouche, nog de aansluiting maar daarna ging het weer mis. Opnieuw vanalles op het veld, ondanks de waarschuwing bij de eerste keer, wat Vertenten deed besluiten er definitief komaf mee te maken. De disciplinaire commissie van de KBVB zal nu beslissen wat er gebeurt op basis van het rapport van Vertenten. Een 0-5 nederlaag voor Standard lijkt logisch, samen met een fikse boete en eventueel een match voor gesloten deuren. Van Duchâtelet, voor vele supporters van Standard de boosdoener, was niet meteen spoor. Supporters wilden de voorzitter opzoeken in de bestuurskamer, maar de ingang daar naartoe werd afgeblokt door oproerpolitie.

Guy Luzon was samen met Roland Duchâtelet kop van jut.
BELGA Guy Luzon was samen met Roland Duchâtelet kop van jut.
Ref Bart Vertentent legt zijn beslissing uit aan Zulte Waregem-kapitein D'Haene.
BELGA Ref Bart Vertentent legt zijn beslissing uit aan Zulte Waregem-kapitein D'Haene.
BELGA
kos
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
Thorgan Hazard woonde de match bij en liet zich na de bewogen partij in het feestje van Zulte Waregem betrekken.
BELGA Thorgan Hazard woonde de match bij en liet zich na de bewogen partij in het feestje van Zulte Waregem betrekken.
BELGA
PHOTO_NEWS
Mehdi Carcela, gekwetst in de tribunes, deed zijn best om de heetgebakerde fans tot bedaren te brengen.
PHOTO_NEWS Mehdi Carcela, gekwetst in de tribunes, deed zijn best om de heetgebakerde fans tot bedaren te brengen.
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.