Exclusief voor abonnees

De grote dromen van de kleine elf: hoe schoon vegen de nieuwe bezems bij KVO, Waasland-Beveren, STVV, Essevee en Moeskroen?

Photo News
Over de dromen (en wat in de weg kan staan) van Antwerp, Cercle, KV Kortrijk, Lokeren, Charleroi en Eupen las u gisteren al. Vandaag de overige van de clubs in de schaduw van de 'G5'. Het is vooral uitkijken naar het grote debuut van Gert Verheyen als coach, en de comebacks van Yannick Ferrera en Marc Brys. Het seizoen van de 'kleine elf' door de ogen van onze clubwatchers. vandaag: deel 2

KV Oostende: polonaise? Dan toch met looplijnen

Veel vraagtekens bij KV Oostende, waar de club na het vertrek van Marc Coucke een heuse ommezwaai maakte. Polonaises en excessen ruimden plaats voor discipline, eenvoud en mentaliteit. Alle ogen zullen gericht zijn op debutant Gert Verheyen, die Custovic opvolgt en zijn eerste club leidt.

De gewezen bondscoach van de U19 traint meer dan de gemiddelde coach op looplijnen en automatismen. "De klemtoon ligt op welke manier hij wil voetballen en dus is er elke dag tactiek", aldus Verheyens assistent Franky Van der Elst. "Dit in de hoop dat de spelers alles zo snel mogelijk oppikken. Waarom hij een grote toekomst heeft als coach? Omdat hij weet waar hij heen wil met een elftal. Hij heeft een duidelijk plan en een goeie visie. En hij kan die ook omzetten op het veld. Hij kan het goed overbrengen en staven met beelden. Nog een kwaliteit is zijn omgang met de spelers. Hij weet wanneer hij ze kort moet houden en wanneer het eens wat losser kan. Ook zijn analytisch vermogen is enorm. Wat dat betreft, zie ik heel veel kwaliteiten."

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dieter meeus

  man man wat een miserie stel u voor beveren kampioen :-) , welke spelers moeten ze komen halen bij beveren? al goed dat ge een goei velt hebt op de freetiel ;-) dan zij de zeker van altijd goei petattjes :-)

 • Luc Walrave

  Guy Bevers.... Beveren bestaat niet meer he. Dankzij de helpende hand van Haasdonk speelt uw clubken Waasland B in 1A. Hopelijk nog lang genoeg hoor

 • Guy Bevers

  Beveren kampioen als de topclubs geen spelers komen halen !

 • cedric van nyevelt

  overtuigd dat hij een top trainer wordt , een goeie voor esevee na periode Dury

 • Walter Baele

  Als we de uitleg van Franky van der Elst mogen geloven speelt Oostende kamioen