De Boeck zorgt voor schokeffect, Kortrijk blijft klant voor top zes

BELGA
Charleroi krijgt het heet onder de voeten: door de onverwachte 0-1 zege tegen Mechelen nadert Waasland-Beveren tot op een punt van de veilige plek van de Carolo's. De enige goal kwam er na een dik half uur via de knikker van Christophe Lepoint. Kortrijk blijft een stevige klant voor de top zes na 3-1 winst tegen Cercle Brugge.

Ook in Beveren weten ze nu wat ze aan Wesley Sonck hebben. Eén patron hebben ze daar, dat maakte hij met het vingertje zelf duidelijk. Maar af en toe is er toch ook nog die klasseflits: op enkele centimeters na scheerde zijn vrije trap de paal. Voor de rest was het vooral Mechelen dat ondanks de vele slordigheden het initiatief nam.

Groot was dan ook de verbazing toen Cordaro plots zijn mannetje liet lopen en Lepoint ongehinderd de voorzet van Shish binnenkopte. Pedersen kwam voor de pauze het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal vloog naast.

Zorgen om Van Loo
Even schrikken dan, toen Anthony Van Loo aan de rust de geblesseerde Chen kwam vervangen. De rechtsachter kent u -helaas- beter als de verdediger die drie jaar geleden een hartstilstand kreeg op het veld. Met de hulp van een defibrillator mocht hij toch weer het voetbalplunje aantrekken. Geen evidentie, zo blijkt, want uit voorzorg werd hij na twee minuten alweer van het veld gehaald.

De thuisploeg drong daarna nog aan, maar Cordaro stuitte op een formidabele save van Coosemans. Invaller Junker kreeg tot slot zijn twee pogingen niet gekadreerd.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA

Twee goals en assist van Chavarria
Kortrijk kon het verschil op het scorebord pas in het slotkwartier maken. Pablo Chavarria zette de thuisploeg weliswaar op rozen, maar Bakenga lukte nog voor rust de gelijkmaker. De een-twee die Rudy en Gudjohnsen daarbij uit hun sloffen toverden, past zo in het Barça-repertoire. Voor Zukanovic was dat even slikken, want hij had tevoren de kans op 2-0 gemist. En ook Nfor had reden tot vloeken, bij hem stond de paal in de weg.

De dominantie van de thuisploeg werd pas in de slotfase beloond dankzij Mulemo, die een nieuwe rush van Chavarria in doel werkte. Twee minuten voor tijd strafte de absolute uitblinker ook nog eens Brugs balverlies af.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00