Dany Verlinden wordt de nieuwe keepertrainer van Cercle Brugge: "Heb niet lang moeten nadenken"

BELGA
Cercle Brugge heeft zijn trainersstaf vervolledigd. De 41-jarige Fransman Benoît Tavenot (ex-coach van Bastia) zal samen met José Jeunechamps hoofdtrainer Laurent Guyot assisteren. Maar groen-zwart pakt vooral groots uit met zijn nieuwe keepertrainer. Dat wordt Dany Verlinden, ex-Rode Duivel en een icoon bij... Club Brugge.

Voor de 54-jarige Verlinden betekent de overstap naar Cercle na zes jaar buitenland een terugkeer naar België. En vooral: naar het stadion waar hij net geen kwarteeuw werkte. Aan de andere kant dan wel.

BELGA

"Maar daar ga ik niet sentimenteel over doen", aldus Verlinden. "Voor mij was vooral van belang dat ik terug in België aan de slag kan én op het hoogste niveau. Het project van Cercle en Monaco is een fantastische uitdaging. Dat ik niet hoef te verhuizen (Verlinden woont in Oostduinkerke, red) is ook mooi meegenomen. Na zes jaar buitenland kwam deze kans voor mij op het ideale moment. Ik heb niet lang moeten nadenken."

Verlinden was doelman van Lierse tot 1988 en daarna tot 2004 van Club Brugge. Hij speelde één keer voor de Rode Duivels (tegen Noorwegen), maar nam wel aan twee WK's deel (1994 en 1998). Na acht seizoenen als keeperscoach van Club Brugge, was de Brabander de voorbije jaren achtereenvolgens aan de slag bij Al Shabab (met Michel Preud'homme), Club Africain (met Hugo Broos) en na één sabbatjaar ook nog twee seizoenen bij Stoke City, waar hij zijn jongste zoon Thibaud - een 19-jarige middenvelder die aan FC Sankt-Pauli werd uitgeleend - onder zijn hoede had. Verlindens oudste zoon Justin (21) is doelman bij FC Knokke. 

BELGA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudi De Groof

    Toch maar opletten om al die oude club iconen uit hun zetel te sleuren en een jobke te geven. Het verleden leert dat dit geen goed idee is.

  • Marc Ledure

    gert lans ???? Hebt u eigenlijk verstand van voetbal ??? Kent u Verlinden ?? Hij heeft van 1988 tot 2004 in het doel gestaan bij Club ja , Hij is van 2004 tot 2012 keepertrainer geweest in Brugge en is dan naar het buitenland gegaan en iemand die weg gaat bij ons moet niet meer terug komen Zo zijn de boeren.

  • gert lans

    Ze zouden beter zoiets kopen in Brugge , karelis da’s nog ne keeper voor clubke se !