Daar is de bevrijdende zege voor Club tegen totaal onmondig KVM (3-0)

Af en toe eens een bolwassing kan duidelijk geen kwaad. Na het kleine debacle in Athene van afgelopen week spelde een geagiteerde Michel Preud'homme zijn troepen de les. Met resultaat want in de eerste thuismatch van het nagelnieuwe seizoen knoopte een gemotiveerd Club aan met een vlotte overwinning tegen een totaal onmondig KV Mechelen. Denderend en flitsend was het (nog) niet bij blauw-zwart, maar die eerste vitale driepunter is binnen dankzij een afgeweken schot van Duarte - een 'lucky goal' hoor - een strafschop van duiveltje Diaby en een perfect afgeronde counter van Tuur Dierckx. Na drie zure nederlagen eindelijk die verlossende zege. En nu de Grieken van Panathinaikos inpakken?

Een feestje doet altijd deugd als het lang geleden is, dat zullen de talrijk opgekomen fans in een zonovergoten en gezellig Jan Breydel kunnen bevestigen. Hun danspasjes na de al bij al makkelijke 3-0 tegen KV Mechelen zullen wel nog voorzichtig zijn want het is nu niet dat blauw-zwart swingend uit de hoek kwam en de ene vlotte combinatie en aanval na de andere op de mat toverde. Vooral in de eerste helft was het lang wachten op animo. Veel duels, veel goeie wil en veel engagement. Dat was al een begin en vooral ook wat Preud'homme wilde zien bij zijn team: een strijdershart en er 100% voor gaan.

Jonkies moeten het doen
De opstelling deed alvast vermoeden dat de op Olympia immens populaire coach op de branie en het lef van de youngsters rekende, hij dropte immers Tuur Dierckx - die het al op Twitter aankondigde - en Obbi Oulare in de basis. Samen met die andere snaak Boli Bolingoli vormden zij een behoorlijk onuitgegeven aanvalshoede. Dat trio moest gestuurd worden door Hans Vanaken, vorige week nog geschorst en nu klaar voor zijn langverwachten competitiedebuut. Helaas, het werd geen succes voor de 22-jarige Limburger. Weinig ruimte en dus vonden zijn ploegmaats hem niet, Victor Vazquez zag het vanop de bank met lede ogen aan. Twee spelmakers die niet bepaald in topvorm steken, zelfs met die luxe kan een coach met de handen in het haar zitten.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Duarte met véél meeval
Dat Club de rust mocht ingaan met een 1-0 was dan ook behoorlijk verrassend. Het zorgde wel voor steriele druk, maar het doelpunt van Oscar Duarte kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht gevallen. Laurens Paulussen was de onfortuinlijke bezoeker die het schot van de Costa Ricaan in doel deed caprioleren, Gillet voelde de grond onder zijn voeten wegzakken. Duarte die kon er mee lachen, de tanden helemaal bloot. De voorsprong gaf de thuisploeg na rust wel vertrouwen en een  klein stel vleugels. Seth De Witte hielp bovendien nog een handje, de aanvoerder van de 'Kakkers' kegelde invaller Diaby tien minuten na rust onderuit. Een paar uur te laat maar, de Franse aanvaller nam het geschenk dankbaar aan: 2-0 vanop de stip, feilloos.

Monumentale misser Oulare
En dan viel de druk helemaal van de Brugse schouders, we kregen bij momenten enkele leuke zaken te zien. Een counter uit het boekje bijvoorbeeld, bijzonder netjes afgerond door een opvallende Tuur Dierckx. Het publiek scandeerde luid zijn naam na die fraaie 3-0, dik verdiend voor 'Tuurke'. Kansen op 4-0 kwamen er ook nog voor Oulare - wat een misser voor open doel aan de tweede paal - Vanaken en tot slot ook nog de ingevallen De Sutter. Die scoort altijd tegen 'Malinwa' behalve vanavond dus. De mooie score bleef op het bord prijken, klus geklaard voor Club. Geen toeval dat het net op Jan Breydel wel lukt, het was al 21 jaar geleden dat de vicekampioen zijn eerste competitiematch in eigen huis verloor. Is de trein opnieuw vertrokken? Dat moeten de komende wedstrijden uitwijzen, te beginnen woensdag tegen 'Pana'.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS