Crisis compleet bij Cercle na nederlaag tegen Eupen

BELGA
Cercle Brugge
CER
Cercle Brugge CER
1
2
KAS Eupen EUP
EUP
KAS Eupen
De crisis is compleet bij Cercle Brugge. Na de bekeruitschakeling door de amateurs van Rebecq verloor de Vereniging vandaag ook het cruciale degradatieduel van AS Eupen. Danijel Milicevic toonde zich de beul met dienst: twee goals in het slotkwartier van de Zwitserse Bosniër dompelen de Vereniging in een diepe crisis. Het lot van Fabien Mercadal hangt in Jan Breydel aan een zijden draadje. Eupen pakte zijn eerste zege en laat de rode lantaarn nu aan Waasland Beveren, dat morgen op Anderlecht speelt.

Uit de beker gekegeld door de amateurs van Rebecq: die schande moest Cercle Brugge tegen Eupen absoluut zien uit te wissen. De Oostkantonners waren zelf maar met de hakken over de sloot geraakt in Kapellen (gekwalificeerd na strafschoppen), maar hielden aan hun eerste bezoek aan Jan Breydel dit seizoen een zeer goed gevoel over. Ven een nieuwe scoreloze puntendeling kon het team van Beñat San José dit keer slechts kort dromen. De eerste actie die naam waardig van Cercle eindigde via Eupens doelman De Wolf tegen de hand van verdediger Verdon. Ref De Cremer had niets gezien, VAR Boterberg wel: na controle aan het scherm ging de bal op de stip en knalde Stef Peeters de Vereniging op voorsprong.

Photo News

Op een late actie van Biancone, door Foster naast getikt, zou dat het enige hoogtepunt blijven van een eerste helft waarin Cercle met de daver op het lijf voetbalde en de bal voortdurend aan Eupen liet. Milicevic en Peñaranda toonden zich zeer bedrijvig, maar in de spits liet Bolingi zich al te vaak op buitenspel betrappen. Badiashile werd niet aan de tand gevoeld en loste dan maar zelf even een hoge bal. Het werd door Eupen niet afgestraft.

Cercle liet in het vierde kwartier zelf ook na de partij dood te maken. Kouamé trapte vanop dertig meter op de dwarsligger. Daar betaalde de Vereniging in het slotkwartier uiteindelijk een dure prijs voor. Eerst beging Biancone een onnodige overtreding even buiten de zestien. Een ideale positie voor Milicevic om te tonen dat hij nog steeds bij de betere vrijschopnemers in onze competitie hoort. Via het hoofd van Biancone verdween de bal in doel (1-1). Tien minuten later kopte Milicevic een perfecte voorzet van invaller Embalo boven diezelfde Biancone binnen (1-2). Cercle moest de bittere kelk tot de bodem ledigen: Panzo pakte nog dubbel geel.

Maandag staat bij Cercle Brugge de Algemene Vergadering op de agenda. Zeer waarschijnlijk zal daar ook over het lot van coach Fabien Mercadal worden beslist. 

BELGA
Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik cappelle

    Na de match zijn er nog strubbelingen geweest met de Cercle Monaco supporters toen ze ALLE 13 verhaal gingen halen bij het bestuur.

  • jenny charels

    Met dergelijk samenraapsel van spelers hoor je niet thuis in 1A. Cercletje, het feit dat ze een vereniging zijn en geen voetbalclub, zegt genoeg. Fusioneren met Daring Brugge en in provenciaal gaan spelen, dat is hun niveau. Dan spelen ze tenminste de grasmat van een echte club, Club Brugge, niet kapot met hun potstamperij.