Coucke: "Ik moet toegeven dat ik als KVO-voorzitter niks leuker vond dan te winnen ­tegen Hein – áltijd maar mekkeren, ­áltijd maar met zijn armen zwaaien... "

Marc Coucke zijn laatste interview als KV Oostende-voorzitter en zijn eerste als Anderlecht-voorzitter

"Wij kunnen 10.000 toeschouwers méér naar thuiswedstrijden van Anderlecht krijgen." Marc Coucke (53) is sinds de overname ferm geschrokken: "Niet te geloven hoe vaak ik word aangesproken op straat door mensen die zeggen dat ze ‘mauve’ zijn. De fanbasis van deze club! Wow!" Vanavond om middernacht zwaait Coucke zijn ‘Weireldploegsje’ uit, om zich een dag later neer te vleien in de pluchen zetels van RSC Anderlecht. Afscheidsrede en maidenspeech in 13.000 tekens.

U bent terug uit vakantie, hoe was Dubai, voorzitter?

"De eerste avond was zalig. Ik weet nog dat ik aan mijn vrouw en mijn vrienden zei: ‘Dit is de eerste congé in twee jaar dat het éven rustig is in al mijn activiteiten – ik heb zestien bedrijven, kun je nagaan. Eíndelijk ­relax... ’s Anderendaags begon de zever. Drie dagen op rij stond ik op de eerste pagina van de krant (de miljardenclaim van Perrigo, het Amerikaanse bedrijf dat Omega Pharma overnam, de verkoop van KV Oostende..., red.). Toen was ik kwetsbaar – als ge alle dagen wordt aangevallen. En toch vond ik het ­interessant om eens mee te maken. Ik heb kunnen zien wie klaarstaat om mij een mes in de rug te planten, maar ook op welke mensen ik kan rekenen. Ik heb toen meer berichtjes gekregen dan met kerst – van toplui uit de bedrijfswereld, uit de juridische wereld... Allemaal stuurden ze mij: ‘Laat je niet doen. We geloven in je.’ Chique. ­Finaal heb ik toch nog wat inspirerende momenten beleefd – zo had ik een uiterst amusante babbel met Franco Dragone (Belgische theaterdirecteur, red) – en op het vliegtuig naar huis heb ik dan de laatste vijftig pagina’s van het nieuwe boek van Dan Brown kunnen lezen. Dus hoe was Dubai? Goed en slecht..."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Onze competitie heeft mensen als Coucke nodig. De Vandenstock stijl lijkt me lichtjes belegen, zeker als je er die stugge koppen van Collin en de Verschuerens bijrekent. Met grilligheid bekom je niks en wordt onze competitie nooit bankable.

 • jan meerbergen

  Hij kan misschien zijn elektriciteit betalen, dan zal die scheerapparaat werken.

 • Monique Mestdagh

  Stan Vankoo, er zijn degelijke scheerapparaten op de markt. Kijk in de Philips catalogus !!!!

 • Marc Van der Vloedt

  Aan de "voorraad" enthousiasme zal het niet gelegen zijn ! Later zal wel blijken of hij het kon door verkopen aan de supporters, ploeg en bestuur.

 • Luc Steenmans

  De nieuwe L&H....