Cocu nog steeds kandidaat nummer één om Vanhaezebrouck bij Anderlecht op te volgen

Photo News
Philip Cocu is nog steeds kandidaat nummer één om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Cocu wilde, na zijn ontslag bij ­Fenerbahçe, liefst pas volgend seizoen opnieuw bij een club aan de slag gaan. Dat is de reden waarom de eerste contacten met paars-wit nogal stroef verliepen.

Maar Anderlecht probeert de gewezen succescoach van PSV, met de steun van zijn nieuwe technisch directeur Frank Arnesen, toch te overhalen om vanaf 1 januari T1 in het Astridpark te worden. Na Kerstmis volgen nieuwe gesprekken tussen Verschueren, Arnesen, Cocu en zijn makelaar Rob Janssen en moet blijken of het water nog steeds zo diep is.

Mocht Cocu alsnog afhaken, dan komt mogelijk Martin Jol, close met Arnesen, in beeld. 
Intussen hebben Janssen en Arnesen in Istanbul al een akkoord bereikt met Fenerbahçe over de ontslagregeling van Cocu. Die beantwoordt overigens perfect aan het profiel dat Michael Verschueren vorige zaterdag, voor de wedstrijd tegen Moeskroen, van zijn nieuwe trainer schetste: “Hij zal de jeugd vertrouwen moeten geven, voor goed voetbal staan, goed kunnen communiceren én een defensie kunnen organiseren. We hadden bijna een ­akkoord met iemand (Cocu, red.) maar in extremis sprong dat (voorlopig, red.) af. Met Frank ­Arnesen hebben we beslist om ons niet te laten opjagen en pas na 3 januari een nieuwe trainer aan te duiden."

Photo News
ANP Pro Shots48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Bousard

  Cocu weet dat er bij Coucke geld zit.Coucke zou wel eens het lijdend voorwerp van zijn club kunnen worden

 • Bjorn Vermeerch

  Spendeer aub geen 4 miljoen Euro aan diene keeskop !!! De huidige kern is gewoonweg te zwak. Zorg dat die kapitaalsverhoging er zeer snel komt mr Coucke. Haal een 2-tal / 3-tal versterkingen (geen prutsers aub). Blijf de jongeren kansen geven.Deze zullen enkel progressie maken indien zij met betere spelers kunnen trainen en spelen. Maak aub meer gebruik van de immense vijver aan ex-spelers die de club kennen en stel 2 oud-spelers aan als trainersduo. Mensen die het huis kennen.

 • Bram Collins

  Filip Wouters. Noem eens 1 Belgische toptrainer dan!!!!

 • Steven Moreels

  een onverlaat vergelijkt Anderlecht met een caféploeg; een jarenlange opgekropte frustratie uiten kan eens deugd doen, niet waar ? :-)

 • Gerry Cle

  Koop een scorende spits en een goede centrale verdediger en de titel wenkt. Kies geen korte termijn trainer op resultaat maar kies voor een trainer die Anderlecht met mooi en aantrekkelijk voetbal naar de top zal leiden. En geef die vertrouwen en inspraak.