Club zet Anderlecht op vier punten na blunder Bossut en wereldgoal Vazquez

Mooi was het zeker niet, maar Club Brugge heeft zijn voorsprong op Anderlecht wel uitgediept tot vier punten. In eigen huis werd het op weg gezet naar de zege na een blunder van Bossut. De doelman van Essevee ging onder een ongevaarlijke bal van Mechele door en het leer hobbelde in doel. De bezoekers drongen aan en kregen vooral in de eerste helft kansen op de gelijkmaker, maar Ryan stond een prima partij te keepen. In de tweede helft werd het nog bibberen voor de leider, maar de Bruggelingen hielden stand op Jan Breydel. In de absolute slotfase besliste Vazquez de partij met een wereldgoal. Een andere fenomenale goal van Troisi zette de 2-1-eindstand op het bord.

Vier punten. Dat zou de voorsprong worden van Club Brugge op aartsrivaal Anderlecht. Daarvoor moest er wel gewonnen worden van Zulte Waregem. Een eitje, alvast toch op papier. Essevee is na enkele fantastische jaren bezig aan een dramatisch seizoen, maar met de ploeg van Francky Dury weet je nooit. Michel Preud'homme was er alvast niet gerust in en de coach van blauw-zwart werd niet geholpen door de vele blessures achterin. Thomas Meunier, Bjorn Engels en Laurens De Bock moesten allemaal verstek geven met een blessure. Davy De fauw werd daardoor linksachter tegen zijn ex-ploeg terwijl Gato Silva als gelegenheidsrechtsachter fungeerde.

In een regenachtig Jan Breydel nam Club de partij meteen in handen, zonder grote kansen te versieren. Het is een huizenhoog cliché, maar de 1-0 viel dan ook uit de lucht. Letterlijk, welteverstaan. Op een schijnbaar ongevaarlijke voorzet van Brandon Mechele verkeek Sammy Bossut zich volledig waardoor de bal in doel hobbelde. Een onwaarschijnlijke blunder van de goalie, van wie zijn broers nota bene grote Club-fans zijn. Essevee kwam na die goal vreemd genoeg beter in de wedstrijd en voetbalde, zonder diepe spits, op de helft van blauw-zwart. Aleksandar Trajkovski was een gesel voor de Brugse defensie, maar gelukkig voor Club stond Mathew Ryan alweer een prima partij te keepen.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

De tweede helft had een pak minder om het lijf. Althans in de beginfase. Blauw-zwart had lessen getrokken uit de eerste helft en nam de match in handen, zonder echt grote kansen te versieren. Essevee kwam maar traag op gang, mede door een mindere Trajkovski na rust, maar de Macedoniër had wel een penalty kunnen krijgen. Invaller Nikola Storm raakte Trajkovski, maar ref Geldhof sloot de ogen.

Club leek al bibberend op weg naar een krappe zege, maar in de slotfase besliste Victor Vazquez de partij, en hoe! Met een schitterende goal buitenkant rechts schonk hij zijn ploeg de drie punten. De wereldgoal van Troisi, die zijn landgenoot Ryan van héél ver te grazen nam, kwam te laat. Club breidt zo z'n voorsprong op Anderlecht uit tot vier punten.

BELGA
BELGA
BELGA