Club vangt 7,5 miljoen voor Dirar, maar mist speler door "lelijk" stadion

Ariel Borysiuk en Nabil Dirar.
Ariel Borysiuk en Nabil Dirar.
Club Brugge hoopt de laatste dagen versterking binnen te halen voor zijn gehavende middenveld. Niet echt een sinecure, zo blijkt. Zowel Markus Henriksen als Ariel Borysiuk, twee toptalenten in respectievelijk Noorwegen en Polen, hebben een financieel erg aantrekkelijk aanbod van blauw-zwart naast zich neergelegd. Henriksen omdat het 'project' hem niet helemaal lag, Borysiuk omdat hij het Jan Breydelstadion maar niets vond. Aan de uitgaande zijde doet Club Dirar van de hand. De Marokkaan vertrekt voor maar liefst 7,5 miljoen euro naar Monaco, dat onderaan bengelt in de Franse tweede klasse.

Nabil Dirar wordt zo meteen de duurste transfer ooit in de geschiedenis van Club Brugge. Het vorige record stond op naam van de Ghanees Eric Addo, die in 1999 voor 5,5 miljoen euro naar PSV trok. Club moet wel nog een percentage afstaan aan Westerlo, maar haalde de nukkige Marokkaan in 2008 bij de Kempenaars weg voor amper 1,8 miljoen euro.

Etentje bij Verhaeghe
Afwachten dus of Club zich vandaag nog roert op de transfermarkt. Het verhaal van Borysiuk is alvast niet alledaags. De Poolse middenvelder van Legia Warschau nam afgelopen zondag de vlieger naar Kaiserslautern, huidig nummer 16 in de Bundesliga, om er de laatste details te regelen. Hij kwam daar nooit opdagen en dook plots op in Brugge om daar medische tests te ondergaan. Alles was in kannen en kruiken. Beide clubs waren het eens over een transfersom van 2,5 miljoen euro en een contract voor 5,5 seizoenen. Enkel de handtekening moest nog gezet worden, maar die kwam er verrassend genoeg niet.

De reden? Het stadion was niet naar de zin van Borysiuk. "In tegenstelling tot de tempel van Legia was het stadion van Club Brugge teleurstellend", zei Mariusz Piekarski, de manager van Borysiuk, in de Poolse pers. Nochtans werd Borysiuk door president Bart Verhaeghe uitgenodigd voor een diner in zijn landhuis. Gezellig zal het er allerminst geweest zijn na het njet van de middenvelder. De 20-jarige speler zou volgens de recentste ontwikkelingen dan toch naar Kaiserslautern - dat in een tempel van 50.000 toeschouwers speelt - gaan.

Henriksen twittert over gemiste transfer
Ook Henriksen veegde in laatste instantie een akkoord van de tafel. Het voorbije weekend liet hij via Twitter weten dat hij er niet echt een goed gevoel bij had en dat hij zou terugkeren naar Spanje, waar zijn club Rosenborg op stage is. De drievoudige Noorse international kon bij blauw-zwart een contract tekenen van 5,5 seizoenen. Op clubniveau was er al een akkoord voor een transfersom van eveneens 2,5 miljoen euro, geld dat het noodlijdende Rosenborg goed kon gebruiken.

Henriksen (19) is overigens een naam om in de gaten te houden: op zijn zeventiende debuteerde hij voor Rosenborg. De voorbije drie seizoenen scoorde hij tien keer in 58 wedstrijden. Op achttienjarige leeftijd werd hij voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg. (hlnsydney/dea/odbs)

Dirar forceerde zelf zijn transfer door zich zondag 'ziek' te melden voor de partij in Bergen.
photo_news Dirar forceerde zelf zijn transfer door zich zondag 'ziek' te melden voor de partij in Bergen.
Borysiuk (l) zou nu toch naar Kaiserslautern vertrekken.
Borysiuk (l) zou nu toch naar Kaiserslautern vertrekken.
Markus Henriksen (l) liet een aanbod van Club voor wat het was.
Markus Henriksen (l) liet een aanbod van Club voor wat het was.