Club mist karrenvracht aan kansen en lijdt 2e nederlaag van het seizoen bij Kortrijk

Club Brugge heeft voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag geleden in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij KV Kortrijk, de revelatie van dit seizoen, zag het zijn reeks van 19 ongeslagen wedstrijden verloren gaan. De Kerels klommen al heel snel op voorsprong via Matton waarna blauw-zwart de ene kans na de andere de nek omwrong. In het slot kreeg de ploeg van Preud'homme zelfs nog een onterechte penalty tegen. Poulain nam het geschenk in dank aan. Door de 2-0-nederlaag kan Anderlecht straks tot op vier punten komen van de leider.

19 competitiewedstrijden is Club Brugge al ongeslagen. Straffe cijfers, al was Yves Vanderhaeghe niet echt onder de indruk. De coach van KV Kortrijk vond de prestaties van blauw-zwart niet zo "speciaal". Vlak voor de aftrap van de West-Vlaamse topper minimaliseerde de trainer zijn woorden, maar Michel Preud'homme had zijn troepen dan al op scherp gezet. En het beloofde een potige topper te worden.

Al na amper 30 seconden flirtte Ivan Santini met rood. De spits van KV Kortrijk deelde een slag uit aan Oscar Duarte, maar scheidsrechter Frederik Geldhof hield de kaarten verrassend op zak. De Kerels waren wel prima aan de partij begonnen en na amper tien minuten klom het op voorsprong. Thomas Matton glipte, op aangeven van Santini, door de buitenspelval en schoof de 1-0 voorbij Mathew Ryan in doel. Leuke terugkeer voor de Australische doelman van Club...

Club had het moeilijk door het potige spel van de thuisploeg, maar kwam geleidelijk aan wel beter in de partij. Op het halfuur nam het de match volledig in handen, maar het morste met de kansen. De beste mogelijkheid kwam er op slag van rust toen José Izquierdo het leer heerlijk op de lat krulde. In de herneming kreeg Tom De Sutter de 1-1 op een presenteerblaadje aangeboden, maar van heel dichtbij duwde hij de bal nog over.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS

Na rust ging Club Brugge verder op zijn elan, maar het doel van Kortrijk leek wel behekst vandaag. Kansen genoeg, dat wel, maar scoren lukte niet. De sfeer werd ook bitsiger op én naast het veld. Michel Preud'homme moest zich enkele keren inhouden toen scheidsrechter Geldhof in het voordeel van de thuisploeg floot.

In de slotfase zette de leider nog alles op alles door achterin man op man te gaan spelen, maar dat pakte verkeerd uit. In de 93ste minuut zette invaller Brandon Mechele een zuivere tackle in op Adam Marusic, maar de bal ging vreemd genoeg toch op de stip. Tot ongenoegen van de Brugse spelers én supporters. De meegereisde fans gooiden met stoeltjes op het veld, maar daar trok Benoît Poulain zich weinig van aan. 2-0 en meteen ook de tweede nederlaag voor Club dit seizoen. Besnik Hasi weet dus hoe hij zijn troepen straks moet motiveren tegen Cercle Brugge.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS