Club en Genk houden het op 1-1 na intense topper

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
1
1
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Veel opwinding, weinig goed voetbal en geen winnaar in de eerste topper van het seizoen. Club Brugge en Genk kregen kansen genoeg om de volle buit te pakken, maar deelden finaal de punten.

Eenrichtingsverkeer van bij de aftrap in Jan Breydel vanmiddag. Club Brugge greep Genk meteen bij de keel - Okereke trof na twee minuten, weliswaar vanuit een onmogelijke hoek, de paal. De landskampioen hapte naar adem, maar de grote kansen bleven uit. De Limburgers overleefden een blauw-zwart blitzstart, al duurde het bijna een halve speelhelft vooraleer ze zelf in de buurt van Mignolet kwamen. De Brugse storm ging liggen, bij Genk was niemand gevolgd om de scherpe voorzet van Berge binnen te duwen. Piotrowsky, die opnieuw de voorkeur kreeg op Hrosovsky, mocht van geluk spreken dat Lambrechts geen rood gaf voor een charge op Rits. Na twee matchen zonder tegengoals moest Coucke zich op slag van rust toch omdraaien. Aanvoerder Vormer zwiepte de bal voor doel, Deli troefde Dewaest af en kopte netjes binnen. Verdiende openingsgoal voor Club, dat op een mindere periode na de ganse eerste helft had gedomineerd.

BELGA

Zelfde spelbeeld na de rust. Opnieuw na enkele minuten trilde het doelhout van de Genkies, deze keer door een mooi lobje van Vormer na mistasten van Coucke. Kort daarna was de Nederlander dicht bij zijn tweede assist, maar Okereke duwde het enig mooie passje van Vormer naast de paal. Rond het uur kwam Genk nadrukkelijker in de wedstrijd, met twee mooie kansen als gevolg. Paintsil ging mooi langs Mata, maar zag zijn verrassende trap richting korte hoek net naast gaan. Zijn vervanger Ndongola trapte een mooie schietkans bij de tweede paal onbesuisd naast. Het was uiteindelijk een andere invaller die voor de gelijkmaker zorgde. De scherpe vrijschop van Hrosovsky ging rechtstreeks binnen, al zat Vanaken er nog met een voetje tussen. 1-1 dus, niet geheel onverdiend op basis van het scherpe openingskwartier van de Limburgers. En de landskampioen ging door op zijn elan. Samatta krulde eerst de bal vanop de grote rechthoek net boven de winkelhaak, terwijl hij in de daaropvolgende fase oog en oog met Mignolet op de doelman stuitte.

Photo News

Club zakte volledig weg - pas een kwartier voor inrukken kon het Coucke nog eens verontrusten. De ingevallen Dennis zag zijn goeie trap in extremis gekeerd door de Genkse doelman. Opschudding in de tachtigste minuut, toen Ndongala Dennis zonder aantoonbare reden onderuit schoffelde. De vleugelspits kwam verrassend genoeg weg met geel. Bijna was het derde keer goeie keer voor Samatta, maar de Tanzaniaanse spits kopte onbegrijpelijk naast. Ondanks een pak kansen aan weerszijden na de rust bleef het uiteindelijk bij 1-1. Een terechte uitslag nadat beide teams elk één helft domineerden.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marko Decandt

  Hilarisch het overdrijven van Clement na de wedstrijd. Volgens hem was brugge 60 minuten dominant. Maak daar maar 30 minuten van. Lijkt me een zeer slechte verliezer te zijn, als je zo begint te liegen. Wat een Clement gaan we dan moeten zien tijdens de CL? Daar gaat hij ontploffen dan?

 • Wouter Van de Walle

  Brugge mag blij zijn dat het nog gelijk speelt, Genk meer en veel betere kansen in de tweede helft. Zal voor beide stukken beter moeten willen ze geen 0/18 in de CL

 • Norbert Deploige

  Juist Jaspers, de mensen staan te drummen om het voetbal dat de landskampioen bracht de tweede helft te bewonderen.

 • Freddie Heremans

  Pijnlijk : Club zakte in 2e helft helemaal weg, nadat Okereke opgelegde 2-0 onbegrijpelijk miste. Genk had zelfs kunnen/moeten winnen. Tweede puntenverlies tereke in thuismatchen voor een ondermaats Club. Balanta en Diagne zullen rap in de ploeg staan.

 • Allard Emile

  Genk was sterker vandaag en breekijzer Vanaken had zeker geel verdiend want hij liep erbij voor spek en bonen vandaag!