Club Brugge ziet Okereke na invalbeurt meteen twee keer scoren en sluit 2019 swingend af

Vanaken, Kossounou en Diatta vieren de goals van Okereke (tweede van rechts).
Photo News Vanaken, Kossounou en Diatta vieren de goals van Okereke (tweede van rechts).
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
4
0
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
Naar het beeld van hun 2019. Club Brugge overklaste met Zulte Waregem ook zijn laatste tegenstander van het jaar: 4-0. Te danken aan een flaterende Baudry, een herboren Okereke en de eerste competitiegoal van Vormer.

Amusant initiatief bij Club: ‘Unboxing Day’. Foute cadeaus konden voor de aftrap gewisseld worden voor een blauw-zwart geschenk. Hadden we het geweten... We deden een strik rond het eerste halfuur van Club - Zulte Waregem en ruilden het in. Helemaal niks viel er tot minuut dertig te beleven. Bij de eerste de beste kans was het wel meteen raak voor de thuisploeg. Schrijvers veroverde de bal na dramatisch uitverdedigen van Baudry en zette hard voor. Diatta kon zijn been net ver genoeg strekken om de openingstreffer binnen te duwen.

Die goal bracht lange tijd geen beterschap. Zo krijgt niemand het warm van dat kerstvoetbal. Geen sneeuw, maar regen die met bakken uit de lucht viel. Flitsende acties of bakken goals evenmin, wel slordigheden en een gebrek aan kansen. Voor een deel de verdienste van Zulte Waregem. Het stond goed in blok en Sissako belette dat Vanaken kon uitblinken in zijn laatste auditie voor de Gouden Schoen. Daartegenover stond wel de schrijnende offensieve onmacht bij Essevee.

David Okereke dankt de goden na zijn twee treffers.
BELGA David Okereke dankt de goden na zijn twee treffers.

Maar plots voltrok zich een half kerstmirakel. David Okereke - sinds zijn flitsende seizoensstart in de schaduw beland - schoot vijf minuten na zijn invalbeurt twee keer raak. Eerst liet Baudry zich opnieuw kinderlijk ringeloren door de Nigeriaan (2-0). Bij de volgende kans kapte de spits Bürki uit en krulde hij de 3-0 heerlijk voorbij Bossut. In blessuretijd knalde Vormer met zijn eerste competitiegoal de eindstand op het bord. Jan Breydel zag er plots al een stuk feestelijker uit.

Geef ze eens ongelijk. Club trekt met minimaal acht punten voorsprong - en een inhaalmatch - het nieuwe jaar in. Daar mag straks meer dan één glaasje op gedronken worden.

BELGA
BELGA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jammy cappon

  @georges Vandevelde : dit Brugge is te groot voor de meeste ploegen, ik weet niet wat je tegen de geciteerde spelers hebt, maar ik vond ze degelijke match spelen.

 • Michel Roman

  Zulte Waregem heeft Club dan ook geen strobreed in de weg gelegd , integendeel , de drie eerste goals waren Kersgeschenken die je enkel in het cafévoetbal ziet. Er is wel degelijk een klasse verschil tussen dit Brugge en het overgrote merendeel van deze competitie.

 • Pieter Vandecasteele

  @Georges Vande Velde ... en miserie dat ze hadden in de tweede helft :-)

 • Louis Meeus

  Zulte Waregem of FC Knudde? Wat is me dat allemaal?

 • Georges Vande Velde

  Haal VanAken er nu toch een keer af, die doet terug niets of als hij iets doet is het balverliezen. Dennis vlug verkopen a.u.b . Schrijvers is veel te zacht voor Club Brugge.Matta zoekt de problemen in plaats van ze op te lossen, zou hij beginnen zweven ? Ze gaan bij Club terug miserie krijgen in de tweede helft