Club Brugge zet hoog in: wordt Tottenham-speler Victor Wanyama de nieuwe defensieve middenvelder?

REUTERS
Het zal een serieuze financiële inspanning vergen, maar Club Brugge zet in op Victor Wanyama, 28-jarige verdedigende middenvelder van Tottenham. In Londen worden contacten op clubniveau alvast niet langer ontkend. Drie jaar geleden was de Keniaan (ex-Germinal Beerschot) de krachtpatser op het middenveld van Spurs, naast Moussa Dembélé. Een kraakbeenletsel aan de knie remde hem nadien af. Hij mag vertrekken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In zijn zoektocht naar een defensieve middenvelder mikt Club Brugge hoog. De namen van Daniel Amartey (Leicester City) en Gianelli Imbula (Stoke City) passeerden al de revue, maar er ligt ook een lijn uit naar Tottenham Hotspur voor Victor Wanyama. Die mag beschikken op White Hart Lane wegens genoeg andere opties op zijn middenveld. Na twee seizoenen doorkruist door blessureleed – waaronder een ernstig kraakbeenletsel – ligt hij niet meer in de bovenste schuif.

Photo News

Met recordaanwinst Tanguy Ndombele, Moussa Sissoko, Harry Winks en Eric Dier denkt coach Mauricio Pochettino over genoeg opties te beschikken. Op de eerste speeldag tegen Aston Villa zat Wanyama nog op de bank. Zaterdag tegen Man City viel hij uit de kern.

Een goedkope vogel wordt Wanyama sowieso niet. Tottenham betaalde in 2016 zo’n 15 miljoen euro aan Southampton en de middenvelder heeft er nog een tweejarig contract, tegen een salaris van 60.000 euro per week. Voorzitter Daniel Levy staat bekend als gewiekst onderhandelaar. Het type dat de andere partij als het moet nog eens omkeert en bij de benen vastneemt om de laatste pond uit de zakken te kunnen schudden.

EPA

Het is nu afwachten hoe de onderhandelingen op clubniveau verlopen. Het zal een serieuze financiële inspanning vergen, maar dat heeft Club – met zijn 60 miljoen euro aan transferinkomsten – de voorbije weken niet afgeschrikt. Zie de transfer van Simon Mignolet.

Wanyama werd opgeleid in een Keniaanse voetbalschool, gerund door ex-prof Jean-Marie Abeels. In 2009 kwam hij, na een omweg via Zweden, bij Germinal Beerschot terecht. Als ploegmaat van Mats Rits en huidige Bruggecoach Philippe Clement – ze kennen mekaar goed. In Antwerpen kwam hij helemaal aan de oppervlakte. Het Schotse Celtic was in 2011 Standard te snel af en betaalde 1,2 miljoen euro.

In Schotland groeide de krachtpatser uit tot een sterkhouder – minder onbesuisd dan het rauwe talent dat ze op het Kiel te bewonderen kregen. Via Southampton belandde hij in 2016 op voorspraak van Mauricio Pochettino bij Tottenham. Een sterk eerste seizoen kreeg door blessureleed nooit een deftig vervolg. Hij gleed af in de pikorde.  

Getty Images31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Werry Galle

  @ Allard Emile ik zou nu niet direct Anderlecht aanhalen als voorbeeld. Een paar spelers die bijna uit het rusthuis komen en een paar jonge gasten die nog niet klaar zijn voor eerste klasse. De 2 op twaalf zeggen genoeg denk ik. En jullie trainer die heeft ook een slag van de molen gekregen denk ik. Anderlecht de beste ploeg van België. Is wel een goeie grapjas.

 • Wim Brion

  Anderlecht supporters zitten hier te blazen dat de jeugdwerking van Club op niets trekt? Mechele, Engels, Shinton, Wolf en kan zo wel verder gaan, Anderlecht is enkel goed in spelers te gaan halen in een nadere jeugdopleiding en beweert dan ze volledig zelf te hebben gekneed.. Hoewel ik wel bewondering heb voor de jeugdwerking vn Anderlecht, ook al blijkt dat de jeugdspelers nu ook willen vertrekken dus zal niet alles Couckenbak zijn daar.

 • Lawrence Van Damme

  Zou een serieuze aanwinst zijn voor club. En als de anderlechtsupporters enkel commentaar kunnen geven over "de jeugd een kans geven" dan zitten we goed. Focus jullie maar op je eigen ploegje. Haal nog wat bejaarde spelers binnen met een dikke pré en weinig meerwaarde en probeer je stadion maar vol te krijgen.

 • Eddy Van overstraeten

  Anderlecht en hun jeugd laat me niet lachen,op hun 15/16 gaan halen in lagere afdelingen en dan roepen da zij ze hebben opgeleid!!!!!

 • Allard Emile

  Werry Galle, het is niet dat we zo bezorgd zijn met uw provincieploeg(je) maar we zijn bezorgd met jullie jeugdopleiding die op geen ballen trekt ! Dat jullie nu een beetje centen hebben vind ik in feite heel goed maar ik merk dat de Verhaege en c° ook heel moielijk de centjes kunnen besparen voor andere tijden! Daarom is het ook zo belangrijk om de jeugdopleiding te promoten en dat geld niet alleen voor Brugge hoor!Maar daar moet je toegeven dat Anderlecht enkele straten voor jullie staat!