Club Brugge wil zondag "Luidste Stadion van het Land"

De supporters van Club Brugge willen de grote rivaal uit Brussel een ontvangst van jewelste bezorgen.
BELGA De supporters van Club Brugge willen de grote rivaal uit Brussel een ontvangst van jewelste bezorgen.
De clash tussen Club Brugge en Anderlecht wordt een sleutelwedstrijd in de titelstrijd. Bij blauw-zwart rekenen ze zondag alvast op hun achterban om de ploeg naar de overwinning te stuwen. "We willen dat Jan Breydel zondag het 'Luidste Stadion van het Land' wordt. Het record in ons land bedraagt zo'n 125 decibel en wij denken dat onze supporters dat kunnen overtreffen", klinkt het op de clubwebsite.

Op Olympia zullen zondag decibelmeters opgesteld staan die de geluidssterkte van het supporterslegioen opmeten. Op de grote schermen zullen de fans de hoeveelheid geproduceerde decibels kunnen zien. "We roepen iedereen op om heel veel lawaai te maken", klinkt het bij de Bruggelingen.

"Er zijn voor de match verschillende momenten ingebouwd om een stevig record te kunnen neerzetten: de huldiging van onze jeugdkampioenen en beloften, de 'You Never Walk Alone'-hymne, de Tifo van Blue Army bij de opkomst van de ploegen en de aftrap door Ronny Rosenthal en Joseph Akpala. Supporters mogen dus gerust alles meebrengen wat veel geluid kan voortbrengen."

Een absoluut wereldrecord neerzetten lijkt dan weer minder vanzelfsprekend. Dat staat met 137,7 decibel immers op naam van de supporters van de American Football-club Seattle Seahawks.