Club Brugge verliest met 2-1 waardoor tweede plek nog in gevaar komt, Oostende speelt voor Europees ticket

Photo News
KV Oostende won vandaag het West-Vlaamse duel tegen Club Brugge met 2-1. Een ijzersterke kustploeg kon Club van de overwinning houden waardoor blauw-zwart nog moet strijden voor de tweede plek tegen Gent. Oostende verzekert wel de vierde plaats door deze overwinning en moet tegen de winnaar van play-off 2 spelen voor een Europees ticket.

Hoe onze man in Oostende de ondergang van Club beleefde, kan u lezen in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro.

Club begon met Timmy Simons in de basis wegens het uitvallen van een zieke Bjorn Engels. Bij Oostende waren zowel Milic als Marusic geschorst. Het openingskwartier was voor de bezoekers. Club domineerde en Oostende keek de kat wat uit de boom. Het was Hans Vanaken die voor de eerste grote kans zorgde, hij schoot het leer nipt voorbij de goal. In het tweede kwartier kwam Oostende meer en meer opzetten. Veel kansen op stilstaande fasen, maar het was uiteindelijk op een voorzet dat Rozehnal de bal voorbij Horvath knikte. Beide ploegen kwamen dan nog opzetten en creëerden kansen, maar er kwamen geen doelpunten. Met die 1-0 tussenstand gingen beide ploegen naar de kleedkamer.

BELGA
BELGA
BELGA

Een gespannen tweede helft met in begin een dominant Club Brugge. Er kwamen kansen langs beide kanten, maar zowel Horvath als Dutoit hielden hun netten schoon. Tot de 71ste minuut: invaller Wesley zorgde voor 1-1. Club putte kracht uit de gelijkmaker en creëerde kansen. Een gebrek aan efficiëntie en een goede Dutoit zorgden ervoor dat deze kansen niet benut werden. Oostende kon vervolgens verschillende keren counteren. Akpala kon op één van deze counters slim profiteren van een verwarde Club-verdediging. Drie Oostende-spelers stonden buitenspel, maar het was Akpala die de buitenspelval omzeilde, doorliep en oog in oog kwam te staan met Horvath. Akpala bleef rustig en lobde de bal over Horvath in doel. Het bleef 2-1 aan de kust, een enorme opdoffer voor Club, een gouden zaak voor Oostende.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kansarax Buda

  Rsca was zowieso kampioen.. arm Bruhhe.

 • Crafty Cockney

  Het internet ligt plat zeker in Bruhhe en ook bepaalde beleidsmensen van een zekere kustgemeente hoor je niet op twitter...raar.

 • Pipske Pipske

  Beste aanval was voor Genk en Gent. Meeste balbezit en mooiste voetbal trouwens ook... toch proficiat.

 • Kawa Kawa

  Normaal met zo'n clown als trainer!

 • vincent vankeerberghen

  Waar zijn al die club supporters.... Nogmaals verloren mannen... Sorry,de ploeg met, beste aanval, beste verdedegend , best ploeg in po1 . Topschutter , meest clean sheets in champion !!! Voor de 34ste keer. Santé