Ga naar de mobiele website
^ Top

Club Brugge kan opnieuw niet winnen op Kortrijk: 1-1

belga
Kortrijk blijft het zwarte beest van Club Brugge. De leider kwam vanavond niet verder dan 1-1 op het veld van de West-Vlamingen en lijdt daarmee zijn tweede puntenverlies van het seizoen. De thuisploeg kwam al na amper vijf minuten op voorsprong na een heerlijke vrije trap van Zukanovic, Bacca zorgde in de tweede helft voor de eindstand. Kortrijk kwam goed weg toen Vazquez geen strafschop kreeg na een fout van Reynaud, maar uiteindelijk hield de thuisploeg stand. Club kreeg een nieuwe opdoffer te verwerken met de blessure van Donk, en ook zijn vervanger Refaelov moest na vier minuten opnieuw geblesseerd naar de kant. Blauw-zwart blijft dus na zeven speeldagen ongeslagen en heeft 17 op 21. Kortrijk staat voorlopig knap op gelijke hoogte van AA Gent met 11 punten.

De thuisploeg moest het stellen zonder de belangrijke pionnen Matton en Capon. Anderlecht-huurling Chavarria stond in de basis. Bij de bezoekers toch een verrassing met Blondel die gewoon aan de aftrap verscheen nadat hij verstek liet gaan voor de WK-kwalificatiewedstrijden met de Rode Duivels. Vadis Odjidja startte na zijn afgesprongen transfer naar Everton op de bank. Leekens kon rekenen op een fitte Meunier, Refaelov bleef uit voorzorg op de bank. Larsen, Zimling en Trickovski lagen nog steeds in de lappenmand.
 
Heerlijke vrije trap
De wedstrijd ging fel van start met na amper vijf minuten een goal van Zukanovic. De verdediger krulde een vrije trap heerlijk voorbij de muur en een aan de grond genagelde Jorgacevic. Club mocht blij zijn dat Kamghain vijf minuten later de score niet kon verdubbelen, maar herstelde dan het evenwicht. Na een pittig openingskwartier verdween het vuur wat uit de wedstrijd. De leider toonde veel goede wil, maar de laatste pass was vaak te slordig. Donk speelde nonchalant, Jorgensen worstelde met zichzelf en ook Tchité kende niet zijn beste avond. Toch waren de beste kansen nog voor de bezoekers. Meunier kopte een voorzet van Hoefkens op de lat, Blondel raakte bij een onrechtstreekse vrije trap in de zestien niet voorbij de muur. Aan de overkant mocht blauw-zwart niet mopperen toen Dejaeghere heel nipt werd afgevlagd wegens buitenspel.

Vazquez krijgt geen strafschop
De bezoekers kwamen veel gretiger uit de kleedkamers en Kortrijk hapte naar adem. Vazquez claimde een verdiende strafschop nadat hij gehaakt werd door Reynaud, maar het enige dat de Bruggeling kreeg, was een gele kaart. Als de scheidsrechter naar de stip had gewezen, kon de thuisploeg daar absoluut niets tegen inbrengen. Ook bankzitter Refaelov uitte iets te fel zijn ongenoegen wat hem op een geel karton langs de zijlijn kwam te staan. En nog was de pech niet over voor Club. Donk greep naar zijn lies en moest geblesseerd naar de kant. Leekens bracht met Refaelov een offensieve vervanger in en schoof met zijn pionnen. Dat loonde al na drie minuten, want net als tegen Anderlecht panikeerde Kortrijk tegen twee spitsen. Bacca werkte een voorzet in één tijd voorbij Keet, goed voor het zesde doelpunt van het seizoen voor de Colombiaan. De thuisploeg leek klaar voor de doodsteek, maar opnieuw werden de bezoekers genekt door pech. Refaelov stond amper vier minuten op het veld als hij opnieuw geblesseerd naar de kant moest. Leekens besloot om iets terughoudender te spelen en zag dat Tchité niet zijn beste avond kende.

Harde Hoefkens
Hoefkens werd nog even woedend op de ref omdat Nfor geen kaart kreeg na een harde botsing. De verdediger moest langs de zijlijn zelfs even genaaid worden aan het hoofd zonder verdoving, een pijnlijke affaire. Op het veld veranderde er niets meer. Kortrijk hield stand en zag invaller Koussalouka nog uithalen met een prima knal, maar Jorgacevic duwde het schot in hoekschop. Net als tegen Anderlecht hield Kortrijk opnieuw een puntje thuis tegen een topper. In de stand blijft Club na zeven wedstrijden aan de leiding met 17 punten, vijf meer dan landskampioen Anderlecht, dat morgenavond op bezoek gaat bij Lierse.

Zukanovic opende al na vijf minuten de score.
belga Zukanovic opende al na vijf minuten de score.
Vazquez kreeg geen strafschop.
photo_news Vazquez kreeg geen strafschop.
Pech voor Donk: de verdediger moest geblesseerd naar de kant.
belga Pech voor Donk: de verdediger moest geblesseerd naar de kant.
Bacca scoorde al zijn zesde van het seizoen.
belga Bacca scoorde al zijn zesde van het seizoen.
Amper vier minuten duurde de invalbeurt van Refaelov.
belga Amper vier minuten duurde de invalbeurt van Refaelov.
Hard tegen hard: Nfor tegen Hoefkens.
belga Hard tegen hard: Nfor tegen Hoefkens.
belga
belga
belga
Meer over


Meld een bug