Club Brugge gaat met 3-1 onderuit tegen veel gretiger Kortrijk en mist de leiding

Chavarria wordt gevierd door Monrose en De Mets.
BELGA Chavarria wordt gevierd door Monrose en De Mets.
Club Brugge heeft nagelaten de leiding in play-off I te grijpen. In het Guldensporenstadion ging blauw-zwart voor de vierde opeenvolgende keer onderuit: 3-1. Alleen in het vijfde kwartier stond Club even op en vond het via een penalty van Vazquez de aansluiting, maar daarnaast was Kortrijk de veel betere en vooral gretigere ploeg. Via Chavarria (2) en Nfor zetten de Kerels dat ook op het scorebord. Kortrijk toont met 4 op 6 dat het geen meeloper is in play-off 1 en staat vierde. Club Brugge ziet Anderlecht één puntje uitlopen en moet zich afvragen waar het vanavond fout liep.

Als ze het ons vragen, zouden we antwoorden: een merkwaardig gebrek aan enige vorm van gezonde agressie. Des te opmerkelijker, omdat ook Anderlecht daar al een half jaar mee kampt op verplaatsing bij ploegen waar er geknokt moet worden voor elke morzel grond. Als ze het Hein Vanhaezebrouck zeggen, antwoordt die gewoon dat het zwakke Club-spel een logisch gevolg is van een sterk KV Kortrijk. "Club was toch wel degelijk op de hoogte van onze kwaliteiten. Net als Anderlecht vorige week, mag ik aannemen?", vroeg HVH zich af. Afgaande op de sterke prestatie die KVK op de mat legde, mocht Vanhaezebrouck zich ook best op de borst kloppen. Het juiste antwoord zal waarschijnlijk wel ergens tussen die twee liggen.

Een symbolisch beeld: Donk geveld.
BELGA Een symbolisch beeld: Donk geveld.
De kleine pitbull Dejaeghere, een van de Kortrijkse uitblinkers, zet Refaelov weg.
BELGA De kleine pitbull Dejaeghere, een van de Kortrijkse uitblinkers, zet Refaelov weg.

Daum durft het blijkbaar nog niet aan ook op verplaatsing met zijn 'Dreierkette' te spelen, waardoor Hoefkens op rechts en Almebäck voor het eerst als zuivere linksback werd uitgespeeld. Vadis kreeg zijn eerste basisplaats na blessureleed, ten koste van Hogli. Dat werd geen succes: Almebäck had het vooral positioneel lastig, terwijl Vadis op het middenveld -net als Vazquez- een erg schimmige partij speelde. Het is duidelijk dat Vadis (nog) niet klaar is voor dit soort werk. HVH gaf opnieuw de voorkeur aan de kleine pitbull Dejaeghere, die er mee voor zorgde dat Kortrijk de strijd op het middenveld won.

Sterk -aanvallend- geheel
Ontluisterend was het om zien hoe Brugge echt nergens was gedurende een hele eerste helft. De thuisgoals mochten en konden niet uitblijven. Nfor dropte al na vier minuten een vrije trap rechtstreeks in het mandje en schotelde een dik halfuur later Chavarria de 2-0 voor. Met ook Monrose in goeie doen en nuttige pionnen als De Mets en Pavlovic daarachter heb je een sterk -aanvallend- geheel. En hey, dan sta je na twee speeldagen plots alleen op kop in de virtuele rangschikking van play off I.

In de vierde minuut krult Nfor een vrije trap rechtstreeks in het mandje. Jorgacevic kansloos.
PHOTO_NEWS In de vierde minuut krult Nfor een vrije trap rechtstreeks in het mandje. Jorgacevic kansloos.

In de tweede helft gooide Club het over een andere boeg, met de inbreng van het duo Vleminckx-Bacca na 56 minuten. Blauw-zwart greep terug naar zijn beproefde concept van de lange bal en creëerde op enkele minuten tijd plots enkele grote kansen. Zowel Vleminckx, Hoefkens, Donk als Figueras waren net niet zuiver genoeg of vonden een sterke Van Hout op hun weg. Pas nadat Zukanovic dertien minuten voor tijd hands beging, vond Club de aansluiting. Vazquez zette de penalty in twee tijden om.

Argentijns stationnetje
Wie dacht dat Club nog naast Kortrijk zou komen, kwam bedrogen uit. Het was integendeel de thuisploeg die het hoofd koel hield en via drie stationnetjes perfect omschakelde. De haltes luisterden naar de naam Monrose, De Mets en Chavarria. Voldoende voor een Kortrijks feest op dat laatste Argentijns stationnetje (wordt dat trouwens niet nog altijd deels onderhouden door Anderlecht?) en voor droefenis bij Club. Op naar de volgende match dan maar, zoals ze altijd bij Club beweren. Die luidt Standard uit. Ze mogen er na de wanvertoning van vandaag gaan aan staan, daar in Brugge.

Nfor -geweldige voetballer, op die slaande armen na- viert de 1-0.
PHOTO_NEWS Nfor -geweldige voetballer, op die slaande armen na- viert de 1-0.
Vadis vraagt zich vertwijfeld af waar de Brugse spirit zich bevindt.
BELGA Vadis vraagt zich vertwijfeld af waar de Brugse spirit zich bevindt.
PHOTO_NEWS
De Mets draait weg van Refaelov.
BELGA De Mets draait weg van Refaelov.
PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00