Club beloont smaakmaker: Hans Vanaken verlengt tot 2024

Hans Vanaken verlengde zijn contract bij Club.
rv/Photo news Hans Vanaken verlengde zijn contract bij Club.
Het ene statement zindert nog na en daar is het volgende al. Na de stunttransfer van Simon Mignolet pakt Club ook uit met een nieuw contract voor Hans Vanaken (26). De spilfiguur van blauw-zwart tekent bij tot juni 2024. Niet eens een jaar nadat hij een sterk verbeterde overeenkomst tot 2023 kreeg.

Op de mediadienst van Club draaien ze dezer dagen overuren. Naar het voorbeeld van het bestuur – hoeveel uren zouden voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert eigenlijk slapen?

Na de uitgebreide mediacampagne rond het aantrekken van Simon Mignolet – foto’s, filmpjes, Facebook-lives, Instastories... – volgde zonet een nieuw creatief filmpje. Eén met Hans Vanaken in de hoofdrol en als climax: zijn tweede contractverlenging in elf maanden tijd.

De vorige, in september vorig jaar – out of the blue aangekondigd tijdens de spelersvoorstelling in Knokke – was gedateerd. Vanaken is anno 2019 veel meer dan de draaischijf van Club Brugge. Hij is intussen ook Rode Duivel, Gouden Schoen, tweevoudig Profvoetballer van het Jaar en uittredend assistkoning. Nooit waren zijn statistieken beter dan vorig seizoen: 14 competitiegoals en 17 assists. Daarbij kwamen ook nog twee treffers in de Champions League en een beslissende goal in de Supercup.

Vanaken, die er nooit een geheim van gemaakt heeft tot het einde van zijn carrière bij Club te blijven, wordt daar nu dus voor beloond. Een nieuw vijfjarig contract is zijn deel, waarbij ook de cijfertjes nog een stuk aantrekkelijker ogen. Tot blijdschap van zijn coach, Philippe Clement. “We weten allemaal dat Hans superbelangrijk is. Hij is de Gouden Schoen en de spelmaker van onze ploeg. De man van de laatste pass en van de doelpunten – dat heeft hij de voorbije weken bewezen. Ik ben er trouwens van overtuigd dat zijn statistieken nóg beter zullen worden. Misschien zal hij minder baltoetsen hebben dan vorig jaar, maar het zullen wel belangrijkere zijn. Want deze manier van spelen is op Hans zijn lijf geschreven. Kijk, vorig jaar stond hij bij momenten linksback. Dat zal nu niet meer het geval zijn. Natuurlijk heeft elke coach zijn eigen ideeën en principes – er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. De ene is niet beter dan de andere, maar het is duidelijk dat zijn rol nu anders is. Hans smijt zich ook in dit verhaal en hij haalt er veel rendement uit. Dat voorspelt veel moois voor de toekomst.”

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News71 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  ne gewone speler voor onze competitie die ook wel weet dan hij niet verder kan dan ons land

 • danny buyse

  @Rikske, er was eens een voetballer bij Club die 3 keer de gouden schoen heeft gewonnen en is ook bij Club gebleven genaamd Jan Ceulemans.

 • Bianca Vantieghem

  De meest overschatte speler in België. Zet er een man op en hij raakt en geeft geen enkele goeie bal!! Het zal weer geen titel worden dit seizoen.

 • Jan Verhelst

  Serieuze interesse van Ajax....., laat me niet lachen. Hij mag blij zijn met Club.

 • jan sergooris

  Voor al degenen die nu roepen dat hij nergens heen kan.Dan vraag ik je ,welke Belgische speler wordt wel gevraagd om naar het buitenland te gaan.Want de meeste laten gewoon aan hun makelaar weten dat ze wegwillen ,en dan zoekt die makelaar voor hun een club in het buitenland.Maar is dat echt gevraagd worden.Brighton,Bournemouth,Leicester,Nantes ,Huddersfield, zijn dat "de ploegen" waar je echt wil gaan spelen.Maar ja ,ze spelen idd in het buitenland ,waar echt op hun gewacht werd.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00