Clement: “Zijn hier terechtgekomen in een modderpoel, daar hadden we niet op gerekend”

BELGA
Philippe Clement noemde zichzelf een fiere coach na het 1-1 gelijkspel in Gent. “Ik ben heel trots op de ploeg”, vertelde hij. 

“AA Gent wilde profiteren van het feit dat wij donderdag nog gespeeld hadden en startte furieus”, ging Clement verder. “Daar zijn we heel goed mee omgegaan. Na rust hadden we het beste van het veldspel, de beste kansen en ook de beste fysieke toestand.”

De vroege vervanging van Percy Tau - de Zuid-Afrikaan moest al na 35 minuten naar de kant - weet Clement aan het zware veld. “We zijn hier in omstandigheden terechtgekomen waar we niet op hadden gerekend. Het veld was een modderpoel waar nauwelijks op kon worden gevoetbald. Percy had het heel moeilijk, dit is niet zijn soort voetbal. Ik heb hem gewisseld om vooraan meer de bal te kunnen bijhouden.”

 Voor Club rest voor de winterstop nog een thuisduel tegen Zulte Waregem. “We gaan er alles aan doen om de drie punten thuis te houden, maar dat wordt niet makkelijk. Ik heb altijd gezegd dat Zulte Waregem tot het einde gaat meedoen voor de top zes. Ze hebben dit weekend bovendien verloren. Dan weet je dat er een reactie wordt geëist.”

Thorup: “Excuses voor het veld” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.