Chevalier speelt zijn match van het jaar: “Nooit met mijn rug naar Dury. Uit vrees voor een mes”

Teddy Chevalier.
Florian Van Eenoo photonews Teddy Chevalier.
Het leven oogt weer zonnig voor Teddy Chevalier (31). Zijn familiale problemen liggen achter de rug en zijn nieuwe coach is de oude en daar is hij ontzettend blij mee. Rest alleen nog scoren. “Mijn drug.” Doet hij dat vanavond tegen Zulte Waregem, zoals eerder in het Regenboogstadion, dan gaat hij ongetwijfeld weer uit de bol, want laat dat duidelijk zijn: dit is dé match die hij wil winnen.

“Dit is de match van het jaar voor de supporters. Maar nog veel meer voor mij: ik wil eindelijk eens een bekerfinale spelen. Verliezen van Zulte kan ik dan ook niet aanvaarden.”

Je hebt Zulte Waregem in 2012 niet langs de grote poort verlaten.

“Ik ben er niet in schoonheid weggegaan, nee. Er waren problemen met Leye, maar vooral met Dury die Leyes kant koos. Ik heb hem gezegd: ‘Je zult me niet ontslaan. Ik stap zelf op.’ Ik wou met hem niet meer te maken hebben. Ik heb hem sindsdien ook nooit nog een handdruk gegeven of er nog mee gepraat. Dury is niet de man in wie ik vertrouwen heb. Ik zou nooit met mijn rug naar hem gaan staan: ik zou altijd vrezen dat hij er een mes in zou steken.”

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Brusseel

  De echte waarheid is dat Teddy - jammer genoeg - bij zijn vertrek geen eersteklasse niveau meer haalde en het aan de stok had met iedereen ook de supporters. Die waren zelfs kwaad op Dury dat hij Teddy bleef opstellen. Hij heeft zelf later ook toegegeven niet als een prof te hebben geleefd in die periode. En als je moet kiezen tussen Leye - ook geen gemakkelijke - en Teddy dan was de keuze rap gemaakt voor een trainer, zeker op dat moment.

 • Joris Bemoeyaert

  Heel juist Teddy, ik zou ook schrik hebben van zo een laffe mens als Dury. En ik ken hem al meer dan 30 jaar, dus ik weet waarover ik spreek. Dat is iemand die denkt dat al de andere mensen kleine kinderen zijn. Als mijnheer spreekt, dan is hij precies god. De kwakkel.

 • cedric van nyevelt

  om Dury niet te vertrouwen moet er bij deze man wel iets niet kloppen ,

 • Patrick Rasschaert

  Hij mag dan nog kwaliteiten als speler hebben hij blijft een arrogant ventje. Zo zie je hem regelmatig de supporters van de tegenstander gaan provoceren als hij gescoord heeft. Als mens betekent hij weinig of niets en van sportiviteit kent hij ook al niets dus. Hij zou beter zwijgen tot hij gepresteerd heeft wat Dury heeft gepresteerd.

 • william dhaeyer

  teddy een trainer zet de spelers in de ploeg die hij denkt dat ze het best in form zijn maar jij kwam nog niet aan de hielen van leye