Chevalier schiet KV Kortrijk naar finale play-off 2

PHOTO_NEWS
KV Kortrijk en KV Oostende spelen de finale van play-off 2. Oostende plaatste zich vorige week al voor de finale en vanavond was het de beurt aan KV Kortrijk. De West-Vlamingen wonnen na een thriller met 2-1 van Charleroi, dat na de pauze met z'n tienen verder moest. Man van de match was Chevalier. De aanvaller van KV Kortrijk, de laatste weken de vervanger van Coulibaly, scoorde twee belangrijke doelpunten. Tussendoor legde invaller Ndongala de verdiende gelijkmaker in het mandje. Charleroi verdiende zeker meer op basis van een prima tweede helft, maar de Zebra's blijven met lege handen achter.

Het heeft KV Kortrijk bloed, zweet en tranen gekost, maar de 'Kerels' spelen de finale van play-off 2. Dat van het bloed mag u trouwens letterlijk nemen. Op het halfuur deelde Santini een elleboogstoot uit aan het adres van Dewaest. De centrale verdediger van Charleroi liep daarbij een zware hoofdwonde op. Het bloed stroomde naar beneden en de dokters moesten de gapende wonde hechten. Santini mocht van geluk spreken dat hij geen rode kaart kreeg. Zo'n fouten kunnen we missen als kiespijn. Op dat moment stond KV Kortrijk al op voorsprong. Chevalier, dit seizoen enkele keren dicht bij de uitgang, verzilverde een prima assist van De Smet, door de fans uitgeroepen tot KVK-speler van het jaar.

Paal én rode kaart
Charleroi was de betere ploeg en KV Kortrijk loerde op de tegenaanval. Enkel in de zone van de waarheid toonde Charleroi zich te slordig. De bezoekers waren gevaarlijk via Tainmont en Fauré, die beiden in het zijnet mikten. Aan de overzijde trapte de Kroatische aanvaller Santini de bal op doelman Mandanda. Na de pauze schakelden de bezoekers onder impuls van invaller Ndongala een versnelling hoger. Een knal van middenvelder Ederson spatte uiteen op de paal. Dewaest probeerde het met een spectaculair hakje, maar ook hij kende geen succes. Een goal hing in de lucht, maar net op dat moment kreeg topschutter Fauré een rode kaart. De Fransman duwde Capon tegen de grond en mocht gaan douchen.

Vreugde van korte duur
Wie dacht dat KV Kortrijk nu uit zijn verdedigende stelling zou komen, had het mis. De West-Vlamingen hadden geen antwoord op de hoge pressing van Charleroi. Ndongala trapte eerst een wenkende kans voorlangs, maar enkele minuten later was het wél raak. Ndongala - een speler om in de gaten te houden - omspeelde doelman Clepkens en legde de bal in het lege mandje. De Zebra's zaten virtueel in de finale van play-off 2. Heel lang duurde de vreugde niet, want een kwartier voor affluiten poeierde Chevalier een assist van Santini heerlijk in het dak van het doel: 2-1. In de slotfase duwde doelman Mandanda een knal van invaller Raman in hoekschop. Dewaest kopte de laatste kans namens Charleroi in de handen van doelman Clepkens.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00