Charleroi laat zich in slaap wiegen, maar zet Moeskroen toch opzij

Charleroi is tegen Moeskroen-Péruwelz doorgegaan op zijn Europese elan. Net als Beitar Jeruzalem ondervond ook Moeskroen-Péruwelz dat Charleroi een stevige ploeg heeft. Kebano zette vroeg in de partij een penalty om en nog voor de pauze verdubbelden de Karolo's de score via Marcq. Na de pauze schakelde Charleroi een versnelling lager, wat niet onlogisch was gezien de aankomende Europese wedstrijd. Moeskroen-Péruwelz, dat zich 70 minuten lang ondermaats toonde, kwam uit het niets op 2-1 na een eigen doelpunt van Dewaest. Charleroi bibberde nog even, maar overleefde uiteindelijk de laatste tien minuten.

Charleroi wilde in de Henegouwse derby doorgaan op zijn Europese elan en de Karolo's trokken meteen naar voor. Na amper drie minuten spelen schreeuwde heel Charleroi om een penalty na een mannelijk duel tussen Pollet en Dussenne, maar scheidsrechter Smet liet terecht doorspelen. Aan de overzijde mikte Marquet een afstandsschot over. Charleroi was de betere ploeg en kwam via Pollet dicht bij de openingstreffer, maar op aangeven van Geraerts trapte hij de bal slap in de handen van doelman Marciano. Het zou trouwens niet de avond worden van Pollet, die nog twee prima kansen miste.

70 zwakke minuten van bezoekers
Gelukkig kon trainer Mazzu rekenen op draaischijf Kebano. Net voorbij het kwartier zette hij een terecht gefloten penalty feilloos om. Charleroi liet de bal van voet tot voet gaan en schakelde bij momenten een versnelling hoger. Dewaest kopte eerst nog een hoekschop over, maar bij de volgende aanval was het wel raak. De bezoekende verdediging kreeg een voorzet onvoldoende weggewerkt en Marcq was er als de kippen bij om de 2-0 in doel te schuiven. De bezoekers uit Moeskroen stelden daar bitter weinig tegenover. Pas in de 70ste minuut trapte Moeskroen-Péruwelz een eerste keer tussen de palen.

Zebra's laten zich verrassen
In een matige tweede helft lieten de troepen van Mazzu zich geleidelijk aan in slaap wiegen. Moeskroen-Péruwelz profiteerde van het feit dat Charleroi enkele versnellingen lager schakelde: Dewaest kopte een hoekschop in eigen doel. In de slotfase was het nog even bibberen voor de Zebra's. Penneteau was bij de pinken op een knal van Boumediene en zo bleef het 2-1. Charleroi speelde onder zijn niveau in de tweede helft, maar de Europese partij van donderdag speelde wellicht mee in het hoofd. Moeskroen-Péruwelz van zijn kant voetbalde 70 minuten lang bijzonder zwak. Trainer Cedomir Janevski heeft nog veel werk voor de boeg.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS