Charleroi in dolle slotfase op en over Waasland-Beveren

Charleroi heeft zich prima herpakt van de opdoffer in de Waalse derby tegen Standard. Tegen Waasland-Beveren leken de Karolo's nochtans op weg naar een nieuwe nederlaag, maar Dewaest en invallers López en Coulibaly bezorgden Charleroi alsnog een driepunter in een knotsgekke slotfase. De manschappen van trainer Mazzu blijven op die manier in de running voor play-off 1, terwijl Waasland-Beveren nog lang niet uit de gevarenzone is.

Minuut 83: er is geen vuiltje aan de lucht voor thuisploeg Waasland-Beveren. Het ziet ernaar uit dat 'Operatie Redding' tot een goed einde zal worden gebracht. Via de Kroaat Vukusic klommen de Oost-Vlamingen in de eerste helft op voorsprong en de bezoekers moesten nu komen. Charleroi kon dreigen via Kebano, Geraerts en Kitambala, maar de Karolo's lijken niet meer over de benen van de afgelopen weken te beschikken. Mazzu dropt met López en Coulibaly twee verse krachten in de ploeg en die wissels lonen. Het is Dewaest die een vrije trap van de jonge López voorbij Coosemans schiet. Het sein voor Charleroi om een versnelling hoger te schakelen. In de slotfase gaat de thuisploeg pijnlijk onderuit. López en Coulibaly, de invallers, buigen de scheve situatie volledig om. Tien minuten geleden leek Waasland-Beveren nog op een 9 op 9 af te stevenen, maar Charleroi kroop recht en bezorgde de thuisploeg een koude douche.

Zwakke pot voetbal
Over de overige tachtig minuten kunnen we eigenlijk kort zijn. Die waren zeer zwak. Een laag tempo, veel slordigheden, weinig enthousiasme en te weinig gevaar. Dit was zaterdagavondvoetbal van de onderste schuif. De thuisploeg toonde zich enkel gevaarlijk via Emond, maar de goaltjesdief kon zijn kopbal niet kadreren. Aan de overzijde trapte de immer bedrijvige Kebano over. Tien minuten voor affluiten van de eerste helft verstuurde Cale een prima lange bal richting landgenoot Vukusic, die het leer over Penneteau stiftte. De bezoekers reageerden met een harde knal van Ndongala, maar Coosemans pakte uit met een geweldige save. Na de pauze trof Kitambala de deklat. Daarna was er de grote leegte, totdat Dewaest plots voor Coosemans opdook. Het vervolg kent u al...

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS