Ga naar de mobiele website
^ Top

Charleroi gaat in beroep tegen schorsing Clément Tainmont

BELGA
Sporting Charleroi gaat in beroep tegen de twee speeldagen schorsing en 800 euro boete die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gisteren oplegde aan middenvelder Clément Tainmont.

De beroepsprocedure heeft een opschorstend effect, waardoor Tainmont in de vandaag bekendgemaakte selectie van coach Felice Mazzu opgenomen kon worden voor de thuiswedstrijd van morgen tegen RSC Anderlecht. De Franse middenvelder verschijnt vrijdagmiddag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Charleroi moest op het veld van AA Gent (1-1) na 23 minuten met tien man verder na de rode kaart van Tainmont. De middenvelder van de Zebra's kwam te laat en trapte op de enkel van Jérémy Perbet. Scheidsrechter Lawrence Visser stuurde hem meteen van het veld.

Het Bondsparket vorderde twee speeldagen schorsing. Hoewel Charleroi opperde dat er geen kwaad opzet in het spel was en Tainmont bovendien al meer dan een uur aan de kant stond, bevestigde de Geschillencommissie dat strafvoorstel.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jaak Gootyeer

    Tuurlijk mag hij spelen tegen RSCA. Zelfde verhaal als met Harbaoui in de heenmatch. De Flauw Zwarte bond regeert. En Bart Uplace Verhaeghe zag dat het goed was

  • Tofu

    Mazzu waarschijnlijk volgend seizoen coach van de boeren uit Brugge en moet zo toch zijn nieuwe club al wat proberen te helpen. Was vorige wedstrijd hetzelfde met Harbaoui. Dat noemen ze de laatste strohalm grijpen zeker. Wat een zielig ploegske.

  • the man

    Gewoon belachelijk en pure competitievervalsing voor de tweede keer op een rij. Ik weet al wie er volgend jaar trainer van Brugge wordt.

Gesponsord

Meld een bug