Charleroi dan toch akkoord met uitstel van match tegen Club Brugge

BELGA
Sporting Charleroi aanvaardt het uitstellen van de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. “Rekening houdend met de hogere belangen van het Belgisch voetbal, hebben we beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing om het duel met Club Brugge naar een latere datum te verschuiven”, luidt het officiële communiqué.

Als gevolg van het door de Jupiler Pro League aangekondigd uitstellen van de wedstrijd Charleroi - Club Brugge, bevond alvast één man zich in een lastig parket. Voor het eerst sinds hij de functie van gedelegeerd bestuurder van Sporting Charleroi cumuleert met die van voorzitter van de Belgische Voetbalbond, werd Mehdi Bayat geconfronteerd met belangenverstrengeling.

Enerzijds: de clubbestuurder had er alle belang bij dat de wedstrijd zoals voorzien zaterdag zou doorgaan, midden de voor Club Brugge o zo belangrijke dubbele Europese opdracht tegen Linz met deelname aan de poules van de Champions League als inzet. Fysiek en mentaal geen beter moment voor de Carolo’s om de Bruggelingen aan te pakken.

Anderzijds: in zijn overkoepelende rol als voorzitter van de Voetbalbond, wordt daarentegen van Mehdi Bayat verwacht dat hij de belangen van het Belgisch voetbal als uitgangspunt kiest. Al werd hij, in dit specifieke geval, niet voor de keuze gesteld, vermits hem blijkbaar voorafgaandelijk niet om zijn standpunt werd gevraagd. Dat kan natuurlijk niet als je op twee vlakken betrokken partij bent.

Vandaar zijn aanvoelen van gebrek aan respect ten overstaan van Sporting Charleroi.

Mehdi Bayat schoof uiteindelijk zijn frustratie terzijde en besliste in te gaan op de verschuiving van de match in de hoop dat de kalendercommissie een geschikte, nieuwe datum zal vinden. (AR)
88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef van riel

  In het seizoen 96-97 speelde Spurs 4 (!!) wedstrijden in 1 (!!) week !!!!!!

 • Willy Rooselaers

  Zuivere competitievervalsing

 • roger casteleyn

  In het buitenland is dit schering en inslag. Dus niet mekkeren want belangrijk voor elke Belgische ploeg met Europese ambities in de toekomst. Fcb verloor ooit de CL finale omdat ze net ervoor nog competitie moesten spelen en daardoor nog twee gekwetsten meer had. Kbvb heeft geleerd vd fouten uit het verleden.

 • koen wouters

  Wa voor een competitie is da hier toch.als de (beste) ploeg van het land uitstel nodig heeft voor europees te kunnen volgen dan kunt ge beter geen europees spelen

 • Dirk Tuymans

  Zuivere competitievervalsing..! Die willen wel cl spelen maar 3 matchen per week is teveel..! Wat zoeken ze dan in de cl..?