Charleroi blijft op koers voor play-off 1 na 1-3 zege bij Oostende

Charleroi mag nog steeds hopen op deelname aan play-off 1. De Carolo's boekten bij KV Oostende een verdiende 1-3 zege. Uitblinker van de avond was Neeskens Kebano, de man die vorige week niet te troosten was na zijn late penaltymisser tegen AA Gent. De aanvallende middenvelder scoorde tweemaal en zette zijn ploeg zo op weg naar drie vitale punten. Buitenshuis is Charleroi intussen al zeven wedstrijden ongeslagen. KV Oostende op zijn beurt is zo goed als zeker van het behoud.

Voor de thuisploeg waren de belangen niet meer zo groot en dat gegeven inspireerde KV Oostende tot een gretige start. Kansen afdwingen bleek echter andere koek en de partij verwaterde al snel. Voor de eerste echte doelkans was het wachten tot halfweg de eerste helft. Na geklungel in de Charleroi-defensie kon Musona alleen op doelman Penneteau afstormen, maar de Zimbabwaan stiftte de bal tegen de verste paal. Charleroi reageerde via Fauré, maar Ovono kon in twee tijden redden. Dan was zijn save op de knal van Tainmont veel beter en straffer. Enkele minuten voor de pauze duwde Ovono een kopbal van Dewaest uit de winkelhaak. KV Oostende zette daar bitter weinig tegenover en 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Paal opnieuw in de weg
De kustboys vatten ook de tweede helft zeer offensief aan, maar een poging van Coulibaly trof via doelman Penneteau de paal. De rustpauze bleek geen bron van inspiratie voor Charleroi, dat dezelfde fouten maakte als in de eerste helft. Trainer Mazzu dropte Saglik in de ploeg en die zorgde meteen voor de ommekeer. Met een zwabberbal dwong hij Ovono tot een redding, maar de bal belandde in de voeten van Tainmont. De Fransman schilderde de bal op het hoofd van Kebano en de 0-1 was een feit. Toen Dewaest enkele minuten later de score verdubbelde vanuit een scherpe hoek, leken de drie punten binnen voor Charleroi. Zeker als je weet dat Charleroi de voorbije vier duels geen enkel doelpunt slikte. Maar Oostende knokte zich terug in de partij...

Eerste goal voor KVO
Zoals Marc Coucke voorspelde op Twitter, scoorde de Zimbabwaan Musona zijn eerste competitiegoal voor KV Oostende. Op aangeven van Coulibaly schoof hij de bal netjes voorbij de bezoekende doelman. Charleroi kwam echter niet meer in de problemen en het maakte zelf nog jacht op de bevrijdende 1-3. Die kwam er ook na een penaltyfout op Kebano. De man die vorige week tegen AA Gent miste, toonde zijn grote klasse en stuurde de doelman de verkeerde kant uit. Charleroi kan nog steeds dé verrassing van play-off 1 worden. Volgende week is er het cruciale duel tussen Charleroi en Lokeren. Nadien volgen duels bij Club Brugge en thuis tegen Moeskroen-Péruwelz.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA