Cercle verweert zich kranig, maar Club duikt met derbyzege Champions League in

BELGA
Cercle Brugge
CER
Cercle Brugge CER
0
2
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Vier dagen voor de komst van Galatasaray, als opener van de groepsfase van de Champions League, won Club Brugge vanavond makkelijk de Brugse burenstrijd. Twee keer het gaspedaal iets dieper indrukken, op het halfuur en op het uur, volstond voor blauw-zwart om een moedig maar onmondig Cercle op de knieën te dwingen. Groen-zwart voelt Eupen en Waasland Beveren dichter sluipen onderin het klassement, Club blijft met een wedstrijd minder gespeeld bovenaan in het spoor van leider Standard.

Zowel Fabien Mercadal als Philippe Clement brachten een nieuwkomer aan de aftrap die in de laatste dagen van de mercato werd ingehaald. Bij Cercle was dat Jonathan Panzo, aanvoerder van de Engelse U21, bij Club de achtvoudige Colombiaanse A-international Eder Alvarez Balanta. Als illustratie van het verschil tussen de kleine en grote broer in Jan Breydel kon ook dat weer tellen. Balanta liet zich op de positie van Mats Rits trouwens meteen als een stevige aanwinst gelden.

Voor het eerst met drie man centraal achterin (met de heroptredende kapitein Taravel als leider) en met Kylian Hazard op de bank, zette de “thuisploeg” veel enthousiasme tegenover het veelvoud aan talent waar het moest tegen opboksen. Club, met de driehoek Dennis-Okereke-Diatta voorin en Tau-Diagne-Openda op de bank, hoefde bij het ingaan van het derde kwartier slechts even door te drukken om voorsprong te nemen: pre-assist Vanaken, assist Vormer en de totaal vrijstaande Diatta die simpel kon intikken (0-1).

BELGA

Het moeilijkste was daarmee achter de rug voor Club, al had blauw-zwart in de daaropvolgende minuut wel een attente Mignolet nodig om in de voeten van de perfect weggestuurde Saadi te duiken. Op slag van rusten pareerde de Rode Duivel ook een kogel van Biancone, na de pauze pakte hij een vrijschop van Peeters met de vuisten onschadelijk.

Club domineerde rustig en verdubbelde op het uur de voorsprong. Badiashile had de ingevallen Openda al van een goal gehouden en keerde ook een kopbal van Deli uit de lage hoek, maar was totaal kansloos op de herneming van Dennis vanuit een scherpe hoek in het dak van het doel (0-2). Club spaarde nadien de krachten niet in functie van de wedstrijd van woensdag. Vanaken scoorde op zijn beurt op aangeven van Dennis, maar de VAR had gezien dat de Nigeriaan bij het begin van die fase een teen buitenspel liep

Photo News

Philippe Clement gunde de 17-jarige Ignace Van der Brempt in de slotfase zijn competitiedebuut en bracht op het einde ook stunttransfer Diagne. 

Cercle deed met Foster, Hazard en Balikwisha ondertussen verwoede pogingen om de eer te redden. Panzo kon zijn puik debuut bijna bekronen, maar krulde de bal naast Mignolet tegen de paal.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Van den Bruel

  Als Club zo speelt tegen Galatasaray krijgen ze een pandoering. Hopelijk het 'grinta' van Leko voor dinsdag. Go Bruges.

 • Philippe Vanbelle

  brandje stichten achter de goal door de aanhang van de vereniging. Giftige dampen , maar scheidsrechter grijpt niet in en de brandweer was er na 10 minuten . Ongelofelijk ! De vereniging hoort niet thuis in 1 ste klasse en er kan maar 1 ploeg van 't stad zijn en dat is en blijft Club Brugge !

 • Boarle Moorlooghe

  Dennis? 6587 acties, 1 goede... Kan er hem iemand eens uitleggen dat je niet dwars door een tegenstander heen kan lopen en dat er nog 10 ploegmaats op het veld staan? De gele kaart die hij pakt zegt alles over zijn kwaliteiten...

 • jammy cappon

  Verdiende overwinning van club, zonder meer. Derde match al dat okereke mij tegenvalt na zijn sterk debuut, zal zich vlug moeten herpakken met alle concurrentie in de spits. En wat de vlag in brand steken betreft : het IQ van deze mensen is recht evenredig met het aantal supporters van cercel.

 • Kevin van Poucke

  Club is de ploeg van belgie niet van stad ; want in de tribunes klinkt het niet echt west vlaams maar meer frans ; bij cercle het enigste dat frans is staat op het veld . Wees trots dat je een Belgische status hebt , zoals cercle trots is op zijn brugse status