Cercle speelt tegen KV Mechelen onder voorbehoud

Cercle-voorzitter Frans Schotte.
Photo News Cercle-voorzitter Frans Schotte.
Cercle Brugge zal de competitiematch tegen KV Mechelen onder voorbehoud spelen. Het heeft daarvoor de nodige stappen gezet bij de KBVB en Pro League.

“Wij doen dit om onszelf juridisch veilig te stellen tegen mogelijke nieuwe evoluties in het dossier rond KV Mechelen”, verduidelijkt Cercle-voorzitter Frans Schotte. “We weten immers niet hoe dat verder kan of zal evolueren. Het vonnis van het BAS in het onderzoek naar matchfixing is bekend, maar er is ook nog het correctionele luik van die hele zaak waar wij geen inzage in hebben. Mogelijk heeft het verdere verloop voor de burgerrechtbank in de toekomst ook consequenties voor de toekenning van de licenties.”

Schotte beklemtoont dat Cercle met die actie geenszins een standpunt inneemt over de deelname van Malinwa in 1A. “Onze demarche is in geen geval tegen KV Mechelen gericht, maar louter om onze vereniging juridisch te beschermen. Ik verwacht overigens niet dat er tijdens de komende maand voldoende evolutie in het onderzoek zal zijn om het voorbehoud in te trekken.” De wedstrijd staat gepland op zaterdag 17 augustus.

Rondvraag bij andere clubs leert dat zij momenteel geen plannen hebben om het voorbeeld van Cercle te volgen. Bij Anderlecht wilde men niet communiceren over het thema.
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Lootens

  Die man heeft 100%gelijk.Kv Mechelen is gewoon een sjoemelploeg.Een schande voor het Belgisch voetbal.

 • Tony Hellemans

  Is sowiezo al een 4 puntenmatch tussen twee kandidaat degradanten. Tenzij er iets kan gefixt worden, zo vroeg op het seizoen valt dat minder op. Maar... pas op er is dan wel tijd tot 15/6/20 om deze mogelijke fixing aan het licht trachten te brengen....

 • jan wuyts

  Frans Schotte moet zich in de eerste plaats zorgen maken over Cercle dat ze zich in 1A handhaven !!!

 • Roger Forier

  Tja ingeval van......zouden ze daar de punten wel eens broodnodig kunnen hebben !

 • Philippe Corthout

  Alfons... Beerschot heeft niets te zoeken in 1A. Op geen enkel moment aanspraak gemaakt... behalve dan langs de lijn met grote beloftes waarvan men wist dat men ze niet kon waarmaken. Dat ter zijde, in het kader van financial fair-play mss hetzelfde doen. Cercle's financiering met niet zo proper Russisch geld dat via duistere constructies in Monaco uiteindelijk in België beland...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00