Cercle in vieze papieren na verlies tegen tien herboren Pallieters

De 'Vereniging' zit na vanavond in een penibele situatie. Meer dan een uur speelde Cercle Brugge met een man meer op Het Lisp, maar Lierse was hen op alle vlakken te snel af: 2-1. Een slechte terugspeelbal van Bourdin plaveide de weg voor Lierse waarna Kasmi met een schitterende knal voor zekerheid zorgde. Kristof D'Haene zorgde nog voor een spannend slotstuk, maar het bleef bij 2-1. Daar stopt het slechte nieuws niet voor Cercle Brugge want Waasland-Beveren won thuis tegen Kortrijk zodat de troepen van Arnar Vidarsson nu voorlaatste staan. Met twee punten meer dan rode lantaarn Lierse.

"Ze moeten zich amuseren", liet trainer Olivier Guillou optekenen in de aanloop naar de levensbelangrijke pot tegen Cercle. Het geluk straalde er niet meteen van af, maar aan gretigheid ontbrak het vanavond niet bij Lierse. Soms zelfs op het randje. Wanneer de al geelgeboekte Zizou met de studs vooruit doorging op Godee kon scheidsrechter Colemonts niet anders dan een tweede gele kaart trekken. Zizou die daarvoor in het boekje ging voor een schwalbe raakte Godee misschien niet, maar de hoog geheven voet was toch te gevaarlijk.

Hand van God
De ene dubieuze fase volgde de andere snel op in Lier. Enkele minuten later waande Diomande zich voor even Maradona. De bal ging gelukkig voor de 'Vereniging' naast. Het Lisp ontsnapte aan de nodige polemiek.

BELGA
BELGA

Die kwam er toch wanneer Noë Dussenne zich op zijn beurt van sport vergiste. De Belg kreeg van Colemonts echter geen tweede geel. Met elf tegen tien was het toch Lierse dat op stilstaande fases wat kansjes sprokkelde. De kopkans aan de overzijde voor Jinty Caenepeel was dan weer een zeldzaam feit.

Fantastische pegel van Kasmi
Bij Cercle Brugge was er, ook met de terugkeer van Kabananga, weinig beweging bij de creatieve middenvelders en dat leidde tot een zeer duur foutje centraal achterin. Bourdin speelde te kort terug zodat Hassan het cadeau in dank aannam: 1-0. De man in vorm in Lier Faysel Kasmi maakte er even later met een flinke streep 2-0 van. Zijn derde treffer in een week tijd. De tegentreffer van Kristof D'Haene werd nog een maat voor niets.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA