Cercle haalt gediplomeerde Tipuric als assistent van Vidarsson, Smolders in staf

Jerko Tipuric (archief)
PHOTO_NEWS Jerko Tipuric (archief)
Jerko Tipuric (54) gaat aan de slag als assistent-coach bij Cercle Brugge. De gediplomeerde Kroaat wordt er de rechterhand van de IJslander Arnar Vidarsson, die vorige week Lorenzo Staelens verving als hoofdtrainer. Middenvelder Tim Smolders wordt eveneens opgenomen in de trainersstaf.

"Gisteren werd een akkoord bereikt met Jerko Tipuric voor de functie van assistent-trainer. Hij tekende een voltijdse overeenkomst tot en met eind dit seizoen", luidt het in de officiële mededeling. Tipuric, tot nader order ook nog coach van tweedeprovincialer Blankenberge, heeft het noodzakelijke Pro License-diploma, een getuigschrift dat Vidarsson ontbreekt en dat verplicht is in de Jupiler Pro League.

"De voormalige verdediger is aan zijn vierde passage op Cercle toe. Hij speelde voor groen-zwart tussen 1989 en 1992, fungeerde twee keer als hoofdtrainer ('94-'96 en '02-'04) met als hoogtepunt het kampioenschap in tweede klasse en komt nu met heel veel enthousiasme de technische staf versterken", klonk het bij de 'Vereniging'.

Ook Tim Smolders (34) wordt nauwer bij de trainersstaf betrokken. "Het is de bedoeling om zijn leiderschap en betrokkenheid te benutten zowel op als naast het veld. Tim, die in de laatste fase van de Uefa A-opleiding zit, blijft zijn nog lopende overeenkomst als speler uit doen."

Tim Smolders versterkt de trainersstaf, maar blijft speler
PHOTO_NEWS Tim Smolders versterkt de trainersstaf, maar blijft speler